lauantai 21. kesäkuuta 2014

Espanjalaisia lintuja

Vihdoinkin olen saanut puhelinlangat toimintaan ja olen palannut Espanjastakin. Vaikka kävin suurissa kaupungeissa, näin silti joitain lintujakin. Kattohaikaroita oli useankin talon katolla poikasineen Alcala de Henaresissa.
Zaragosa sijaitsee Ebro-joen rannalla. Vaikka joki meidän oloihimme nähden tuntuu lutakkoiselta, oli siellä sorsia. Luulin nähneeni erikoisen sorsalinnun, tuon mustan, mutta ilmeisesti se onkin sinisorsan ns. kööpenhaminalainen versio.
 Barcelonassa Güellin puistossa oli palmuja, joiden latvoissa sirkutti mahdottomat määrät lintuja. Ihme kyllä pari yksilöä tuli meidän eteemme keräämään pesätarpeita. Jotain papukaijannäköisiä.
 Kun katsoi ylös korkeuksiin, oli siellä näiden papukaijojen pesiäkin. Ja vaikkei taskukameran näytöltä nähnyt yhtikäs mitään auringonvalossa kuvatessa, on näemmä osunut yhteen kuvaan pesäkin ja jopa lintu pesällä.
 
Käsittämätön määrä tervapääskyjä lenteli Segovian roomalaisaikaisen akveduktin ympärillä. Summissa lintusumaan kameralla osoittaessa aina jokunen lintu osui kuvaan. Mutta
todellisuudessa niitä oli yhdellä silmäyksellä aina paljon paljon enemmän. Jostain syystä kamera ei ota kaikkia kerralla.

Tässä ympäristössä ne tervapääskyt lentelivät. Kumma, että kuvassa ei ole montakaan lintua, vaikka niitä oikeasti oli kaiken aikaa taivas ihan pilvenä.

Zaragosassa oli valtavat monipäiväiset juhlat ja sen tiimoilta erilaisia myyntikojuja yms. Yhdessä teltassa oli haukkoja, joita välillä näytettiin yleisölle, välillä päästettiin lentoon kaupungille, josta ne aina palasivat takaisin. Yksi haukka huusi kaiken aikaa suoraa huutoa. Säälittävää, vankeudessa eläviä lintuja.
Sepelkyyhkyjä Madridin Retiro-puistossa.
Ei sellaista kaupunkia, jossa ei olisi puluja.  Nämä Barcelonassa. Itse asiassa tämäkin kuva antaa vain kalpean aavistuksen todellisesta pulujen määrästä. Lintuja oli jossain vaiheessa ainakin kolme kertaa tämän verran samassa paikassa. Niitä on kaikenvärisiä. Yhden ihan valkoisen albinonkin näin.
Güellin puistossa katselin kallioille, että jep, olen saanut näkyviini uuden lintulajin. Mutta tämäkin on ilmeisesti vain pulun erivärinen versio. Kaikilla oli musta pää.

Vaikka tämä ei ollut lintubongausmatka eikä ollut kuin taskukamera mukana, sain yllättävän paljon erilaisia lintukuviakin. Näiden lisäksi näkyi mm. mustarastaita ja harakoita ja tietysti varpusia.

1 kommentti:

Töyhtötintti kirjoitti...

Kivoja kuvia. Haikarat upeita ja tuo pääskyskuva.

Kesykyyhkyhän on kalliokyyhkystä eriytynyt muoto. Mietin vaan, voisiko tuo kuvasi yksi kalliolla oleva kyyhky olla kalliokyyhky (jota en ole koskaan nähnyt), mutta todennäköisesti se on kuitenkin tavallinen kesykyyhky eli pulu.