lauantai 5. heinäkuuta 2014

Sattuipa tuuriKyllä kannatti taas räpsäistä kamera, vaikka luulin tummaa perhosta tavalliseksi tesmaperhoseksi. Pari kuvaa saatuani huomasin, että nyt on tähtäimessä jokin päiväperhonen, mistä minulla ei vielä ole kuvaa. Se olikin tuominopsasiipi. Perhoskirjan mukaan tämä on harvinainen, mutta Luontoportti väittää sen olevan Etelä-Suomessa tavallinen.

Tämän parempaa kuvaa en pystynyt saamaan. Lähdettyään lentoon perhonen hävisi niin kauas, ettei ollut mahdollista mennä perään. Pitkin päivää kyttäilin samoilla seuduilla, tulisiko se vielä näkyville, mutta ei näkynyt.

Tässä kuvassa näkyy, että perhosella on hieman keltaista "oikeallakin" puolella.

Ja Murphyn lain mukaan nyt, kun olen tämän eka kertaa nähnyt, sitä alkaa ilmestyä harva se päivä. Melkein vetoa uskaltaisi lyödä.

tuominopsasiipi

4 kommenttia:

Tiina Puttonen kirjoitti...

Millainen on "tavallinen tesmaperhonen"? Nevö hööd.

Taina T kirjoitti...

Tesmoja on näkynyt tänään meidän puutarhan niityllä. Täytyykin katsoa tarkemmin jos löytyisi tämä kaunotar

Tillariina K. kirjoitti...

Olisi kyllä kiva joskus bongata jotain harvinaisempaa. :) Onnittelut sinulle! En ole kyllä tähän perhoseen törmännyt, enkä äkkiä muista siitä juttua blogeissakaan.

Kirlah kirjoitti...

Tiina: älä välitä, en minäkään koskaan kiinnittänyt siihen huomiota ennen kuin aloin perhosia oikein "urakalla" kyttäillä. Laitanpa ensi postauksen tesmaperhosista.

Taina: Ainoaksi on jäänyt tähän mennessä tämä bongaus. Tesmoja sen sijaan vilisee nyt mahdottomasti.

Tillariina: Kirjojen mukaan tämä on kaakkoinen laji.

Liitänpä tähän joskus pari vuotta sitten laittamani perhospostaukseni linkin. Silloin olin tavannut ruostenopsasiiven, niin ikään harvinainen, enkä ole sen jälkeen koskaan enää nähnyt. Näköjään silloin tullut tesmaperhonenkin tutuksi.

http://kuvakertomuksia.blogspot.fi/2012/08/uusia-tuttavuuksia.html