lauantai 30. elokuuta 2014

Luonnonpäivän kunniaksi

 Tänään vietetään Suomen luonnon päivää. Meistä tuntuu hullulta sellainen päivä, sillä meillä vietetään luonnon päivää heti, kun vain saamme ulko-oven auki. Mutta tietysti kaupunkilaisilla on toisin.
Olkoon nyt sitten vaikka luonnonpäivän kunniaksi tämä tuulihaukan pönttö, jonka kiinnitimme hakkuuaukiolle korkealle mäelle. Samaan kelopuuhun, jossa olemme joskus nähneet tuulihaukan.
 Sitten teimme kävelyretken, löytäisimmekö toisen hyvän paikan toiselle pöntölle. Eräällä pellolla oli mies traktorilla paalittamassa kaatamiaan heiniä. Pellon yläpuolella lenteli hiirihaukka. Oli kai oppinut, että kun heiniä pöyhäistään, alkaa hiiriä ja myyriä vilahdella heinien alta.
Eräässä toisessa paikassa lensi varpushaukka tien yli, mutta kun en kuvaa saanut, olkoon tässä korvaukseksi vaikkapa taas Luonnonpäivän kunniaksi variksenmarjoja.
 Sekä sienimamma lapsineen.
Ja luontoahan ne muurahaisetkin ovat.

Sopivaa toista paikkaa tuulihaukan pöntölle ei löytynyt tällä retkellä, mutta muistimme sitten yhden laajan peltoaukean, jonne mies suunnistaa kulkunsa huomenna pöntön kanssa. Itse suunnittelin lähteväni melomaan kaverin kanssa, mikäli ei ole kauhean kova tuuli.

2 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Luontoreissu peruuntui tänään itselläni, sillä puskin pitkästä aikaa pihahommia. Huomenna toivottavasti pääsee kameraa ulkoiluttamaan ja sääkin suosii. Hyvää viikonloppua!

Kirlah kirjoitti...

Pihahommiahan minunkin pitäisi enemmän tehdä, mutta kun kameran ulkoiluttaminen on hauskempaa!