lauantai 24. tammikuuta 2015

Kaksitoista erilaista

 Kaksitoista erilaista lintulajia oli tänään pihassa sen tunnin aikana, jona tarkkailimme herkeämättä pihaa. Mieliinpainuvin hetki oli, kun harmaapäätikkakin uskaltautui taas talipötkölle.
 Sitten pyyhälsi varpushaukka paikalle, ja kaikki pikkulinnut vilahtivat kuusiaidan sisälle. Harmaapäätikka jähmettyi paikalleen tähän asentoon ainakin kymmeneksi minuutiksi. Koko aikana se ei liikahtanutkaan.
Ja toinen ihmeellinen juttu: koskaan ennen en ole nähnyt palokärkeä pihassa, nyt se tuon tunnin aikana riemastutti meitä hetken aikaa.

Tämänpäiväinen saalis: keltasirkku 28, närhi 2, talitiainen 7, sinitiainen 5, varpushaukka 1, harmaapäätikka 1, mustarastas 2, palokärki 1, käpytikka 2, varis 1, harakka 1, tilhi 17.

Kauheasti pelkäsin, että tilhiä ei tule ollenkaan, vaikka niitä on koko talven pyrähdellyt joka päivä ja enemmänkin kuin tuo äskeinen lukumäärä. Mutta ihan loppuminuuteilla ne pyrähtivät tammeen. Ihanat tilhet. Pitänee huomenna tarkkailla uudelleen. Jos huominen saalis on parempi, ilmoitankin sen Bird lifeen.
Vaatimaton oli keltasirkkujen määräkin. Parhaimmillaan niitä on ollut yli 60. Mutta meiltä on loppunut kaura. Olemme jo tilanneet vakitoimittajaltamme, mutta hän ei ole ehtinyt vielä tuoda.

4 kommenttia:

Tiina Puttonen kirjoitti...

Millä ihmeellä lasket ne keltasirkut (tai muutkin isommat määrät)? Vai otatko kuvan ja lasket siitä?

Susanna kirjoitti...

Olipa teillä porukkaa :-)

Kirlah kirjoitti...

Tiina: Ei niitä isoja määriä kukaan ihan täsmällisesti saa laskettuakaan. Nämä keltasirkut nyt olivat suhteellisen paikallaan. Mutta mistä minä tiedän, kuinka monta vielä lymyili lehtikuusen uumenissa tai kuusiaidassa. Kyllä ne isommat määrät aina ovat summittaisia, mutta jokin lukumäärän antaminen on suuntaa-antava, eli tietää ainakin, onko jotain lintua 5 vai 50.

Susanna: oli todella. Silti väittäisin, että oli melko hiljainen tunti juuri tuon varpushaukan takia.
Saa nähdä, onko tämänpäiväinen pihabongaus antoisampi vai kehnompi.

Töyhtötintti kirjoitti...

Komea harmaapäätikka!
Valtava lajimäärä sinulla ruokinnalla.