keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Oli vielä syömistä

 Kaikki kelpaa loppujen lopuksi. Kirkonylän kolmen kauriin ryhmä vierailee aina silloin tällöin meidänkin pihassamme. Koristeomenapensaan marjat eivät syksyllä vielä kelvanneet, kun ole parempaakin ruokaa saatavilla.
 Tässä eräänä päivänä kauriit pistelivät suihinsa myös kaikki lumimarjapensaan marjat. Nämä koristeomenapuun marjatkin kelpasivat hyvin. Mutta näitä jäi silloin vielä paljon jäljelle, ja eräänä päivänä koko pensas oli niin täynnä tilhiä, että tuntui kuin koko  maailman tilhet olisivat tulleet meille. Marjat ovat hävinneet.

Johan sitä tuli syödyksikin.


Olen kuvannut nämä pensaat joskus marraskuun harmaina päivinä. Kyllä näissä riitti syömistäkin, vaan ei ole enää marjan marjaa kummassakaan.

2 kommenttia:

Vikki kirjoitti...

Ihania eläimiä, kivat kuvat! Tekevätkö kesällä vahinko puutarhoissa?
Lapsena meitä varoitettiin syömästä nooita lumimarjoja, varoitettiin ilmeisesti useampaankin kertaan kun muistan niin hyvin.

Kirlah kirjoitti...

Vikki, eivät ne kesäisin juuri pihaan tule, vaikka yöpyvät viereisen tontin pusikossa. Mutta on joskus syöty minun kaikki tulppaaninlehdet tai punajuuren varsia on syöty koko rivi. Mutta muuten ovat mukavia :)