keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Tätä ei olisi tarvittu

 Nämä alkukuvat olkoot puskurina, etteivät kaksi viimeistä kuvaa saisi lukijoita heti kauhistumaan. Voipi varautua jo henkisesti puistatuksen tunteisiin.
 Muutamana aurinkoisena päivänä oli kiva käydä etsimässä myös koskikaraa. Täällä olikin kyseinen lintu vai oliko niitä peräti kaksi, mutta olivatpa tosi arkoja, kun eivät antaneet kuvata.

Punatulkkujakin on ollut mukavasti talven mittaan. Niitä tuntuu olevan tänä talvena aika paljon. Metsässä vähän väliä kuulee punatulkun viheltävää ääntelyä. 

 Ja sitten ne kauhistuttavat kuvat. Vaikka on melkein 30 vuotta syötetty talvisin lintuja ja pihassa nähty vaikka millaisia nisäkkäitäkin, ei sentään rottaa ole ennen näkynyt. Ei siitä kauhean hyviä kuvia saanut, ikkunan läpi ei jostain syystä saa oikein hyviä, mutta eihän ilman ikkunaa olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia tällaisiinkaan otoksiin.
Nyt vain pitäisi jotenkin yrittää päästä eroon tuosta elukasta. Ei se yksi haittaisi, mutta jos alkaa oikein lisääntyä, niiden kanssa on pääsemättömissä. Hiiriä ei muuten tänä talvena ole sisätiloissa oikein ollutkaan. Liekö syynä lumikon pesiytyminen pihapiiriin. Se pitää varmaan hiiret kurissa.
Tuon rotan ilmestymistä arvelimme seuraukseksi siitä, että lähinaapureissa ei ole enää vapaana kulkevia kissoja, jotka viihtyivät ennen meidänkin tontilla saalistusretkillään. Ihmeesti uusi sukupolvi on alkanut vihata kissoja, eikä niiden anneta kulkea vapaasti.

rotta

5 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Me laitettiin riistakamera kuvaamaan parikin kertaa ruokintapaikan alustaa! Ei näkynyt kuvissa hiiriä tai rottia! Ullakolta on pari hiirtä loukutettu tänä talvena. Aina sieltä on muutama saatu. Ei kyllä edes tiedetä, miten rotan saisi hengiltä? Rotanmyrkkyä? Onko vaara tappaa vahingossa vaikkapa orava? Kissoja on meillä ja naapurissa kaksin kappalein. Niin ja seuraavassakin naapurissa on yksi kissa! Eivät ole irti koskaan, sillä auton alle jääminen olisi enempi kun mahdollista! Eikä naapurirauhankaan vuoksi! Ei kukaan tykkää jos kaivelisivat kukkapenkkejä!

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Fotografias espectaculares.
Um abraço e continuação de boa semana.

Andarilhar
Dedais de Francisco e Idalisa
O prazer dos livros

seita kirjoitti...

Ei mitenkään miellyttävä vieras ruokinnalla. Myrkyllä hävittäminen on hankalaa kun saattaa tappaa syyttömiä, eikä rotanloukkukaan taida samasta syystä olla hyvä ratkaisu.
Entä riippuvat ruokinta-automaatit? niihin rotta ei varmaan yltäisi.

Kirlah kirjoitti...

Ei tarvinnut käyttää myrkkyä rotan hävittämiseen! Mies hiipi lähistölle, ja rotta ei tuntunut välittävän mitään, keräsi vain eineksiä. Mies ampui tavallisella kumiritsalla kiven rotan kalloon ja rotta kellistyi laakista! Uskomatonta. Ei ole näkynyt muita sen sukukuntaan kuuluvia.

Meillä on ruokinta-automaatteja useitakin, jotka roikkuvat, samoin talipötköt roikkuvat verkon sisällä. Mutta koska keltasirkut eivät syö automaatilta eivätkä auringonkukansiemeniä, on keltasirkuile laitettu kauraa maahan. Jos itse olisin vastuussa ruokkimisesta, laittaisin aina vähemmän kerralla.

Kvilttaaja kirjoitti...

Hyi, rotta. Hienoa, jos se on jo vainaa.