torstai 18. huhtikuuta 2019

Onpa edes perhosia

Kävelyretkellä kannattaa nykyään ottaa näköjään mukaan mieluummin perhoskamera kuin lintukamera. Koivutyttöperhosia oli kahden kilometrin matkalla ainakin parikymmentä. Ihan kuin kesällä hopeatäpliä.
Sitruunaperhosiakin lenteli mukavasti. Sainpas sellaisenkin kuvan, jossa olisi samassa kuvassa luntakin. Yksi suruvaippa lensi ylitseni. Lunta on täällä muuten vielä rutkasti. Ei varmaan ikinä häviäkään.

 Järvellä ei viimeviikkoisen lumisateen ja sitä seuranneeen kylmän jakson jälkeen ole näkynyt enää senkään vertaa lintuja kuin pari viikkoa sitten.
Yksi telkkäpari iltavalossa uiskentelee. Jossain toisaalla muutama lokki.

Niin tyhjää. Sielläkin missä on jään reuna, ei ketään. Suurin osa järvistä vielä ihan umpijäässä.

Taisi viimeviikkoinen lumi- ja pakkasjakso tehdä tepposet linnuille. Kun alkoi se valtava lumentulo, sitä tuli yli 10 cm, eikä hävinnyt mihinkään moneen päivään. Laskimme, että peippoja ja vihervarpusia oli pihan ruokintapaikoilla tuolloin yli 200 kerralla. Mukana oli pari järripeippoakin ja pari urpiaista. Mutta kun ei lämmintä tullutkaan, parin-kolmen päivän kuluttua nuo hävisivät kokonaan, eikä ole sen jälkeen näkynyt. Vain tiaiset ja mustarastaat ovat jäljellä, muutama viherpeippo. Mitenkähän vihervarpusten ja peippojen on käynyt?

2 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Toivotaan, että linnut tulevat takaisin, kun sää lämpenee :-)

Anu kirjoitti...

Kaunnita nuo maisemakuvat.
Mukavaa pääsiäisaikaa!