perjantai 30. kesäkuuta 2023

Kaunokaisia

Kyllä on perhosiakin ollut liikkeellä tänä kesänä ihan ilahduttavasti. Itselleni ihan uusia ei ole näkynyt, en kyllä ole kovin paljon ehtinyt kameran kanssa kierrelläkään. Kaikki tavalliset lajit ovat jo esittäytyneet, tässä näytille muutama tänä alkukesänä nähdyistä. Ritariperhonen tuli pihajasmikkeille.


Mielestäni tämä on hopeasinisiipi. Taitaakin olla muuten tänä kesänä vasta toinen sinisiipinen. Ovatkohan oikeasti vähentyneet vai eikö vain minun eteeni ole osunut. Viime kesänäkin oli sinisiä erittäin vähän.
Kirjoverkkoperhonen.


Herukkaperhonen, jo melkein aikansa elänyt.


Auroraperhonen, sillä alkaa lentoaika olla lopuillaan tältä kesältä. Eikä auroraperhosella ole tavallisesti kahta sukupolvea.
Tuominopsasiipi. Kiva, että vahingossa näin. Sitä näkee yleensä vain tietyillä paikoilla, ei lentele sinne tänne kuten monet muut.


Pihlajaperhonen. Minusta on aina kiva yrittää kuvata lentäviä perhosia. Välillä tähän jahtiin sekaantui kolmaskin perhonen.
Liitumittari nurjalta puolelta.


Tummapapurikko.


Karhusiilikäs.


Laikkumittari. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten luonto on järjestänyt perhosille suojan. Tätäkin luulin linnunkakaksi. Kun taas joskus toiste olen luullut kakkaa perhoseksi.


Eikä tarvitse paljon nähdä vaivaa mittareiden eteen. Aamuisin minulla on tapana kiertää talo ja ulkorakennukset, jos vaikka seinille olisi tupsahtanut perhosia. Tänä aamuna oli kolme erilaista, yksi oli tämä mutkakulmumittari.


Viirulehtimittari asettuu aina heinälle.


Koisasiipi.

Ei kommentteja: