tiistai 25. kesäkuuta 2024

Muutama perhonen tältä kesältä

On niin paljon tapahtumia luonnossa, ettei millään ehdi kaikkea katsoa edes kameran uumenista. Tässä kuitenkin muutama tänä kesänä tavattu päiväperhonen sekä jokunen mittariperhonen. Mittarit ovat pääasiassa sellaisia, jotka olen tavannut aamuisin talon seinältä päivälevolta tai jostain ryteiköstä lepäilemästä.

Yllä haapaperhonen, jota en ole moneen vuoteen nähnyt, mutta tänä vuonna kuulostaa olevan runsas.


Suolta tapasin vähän vanhahtavan oloisen päiväperhosen: idänniittyperhonen. Ensin kuvittelin sitä saraikkoniittyperhoseksi, koska oleili suolla, mutta ehkä se on tuo toinen.
Suon laidalla oleili myös suokeltaperhonen.


Tuominopsasiipi ei koskaan näytä siipiään päältä päin. En edes tiedä, miltä näyttää "oikealta puolelta". Pitäisi olla malttia yrittää kuvata lentokuvaa, kun se lähtee liikkeelle. Se vain ei lentele kovin ahkerasti, imee vain mettä.
Ja sitten muutama minusta mukavimman näköinen mittari, tässä aaltomittari.


Ja kilpimittari. Tämä on ilahduttanut minua kovasti, se on minulle elis. Perhoskirjan mukaan, joka on painettu vuonna 2014, tämä esiintyisi vain hyvin kapealla kaistaleella kaakkoisimmassa Suomessa. Mutta onpas levittäytynyt jo tännekin.
Toinen jonka olen nähnyt ekaa kertaa on koivumittari. Oleili eräänä aamuna talon seinällä. ainakin nokkosperhosen kokoinenkin.


Kivan näköinen on myös loimumittari. Tämä on aika pieni päivällä lentelijä, joka monilta jää huomaamatta.

1 kommentti:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Mahtavia löytöjä!

Ihanaa keskikesää 💖