torstai 10. tammikuuta 2013

Amatööriä helppo harhauttaa

 Saavuin lenkiltä kotipihaan. Huomasin heti tammen korkeuksissa ison lintuparven ja valtavaa sirkutusta. Joitain erikoisia lintuja! Minut nähtyään kaikki lensivät pihan perällä oleviin puihin, hain silti kameran. Kuvailin aikani puissa lenteleviä ja arvelin, että sain saaliiksi jotain uusia erikoisuuksia!
Mutta mitä olivatkaan.
Ensimmäinen lintu oli harakka!

 Ja tämähän oli pelkkä talitintti!
Oho, oli siellä ollut tikkakin. Ja näköjään helikopteri.
Ja yhdellä oksalla pyörittelee sinitiainen päätään kuin korkkiruuvia.

Muutamista kuvista ei saa selvää. Jokin suutaan aukova vihertävän kellertävän kukertava. Varmaan tiainen tai sitten viherpeippo. Yhdessä kuvassa on selvä närhi. Ei mitään erikoisia!
Ja sitten vasta älyän, että itse asiassa se tirittävä parvi onkin ollut kauempana olevassa puussa, jonka lintuja en edes yrittänyt kuvata, kun ei olisi kuvaus onnistunut edes tämänkään vertaa!

6 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

kiva niitä silti katella

Kirlah kirjoitti...

Hannele: kyllä kai, mutta kun on niin pettynyt :(

E. Salonen kirjoitti...

Kivoja kuvia. Harakka on kyllä haastaavammasta päästä kuvaajan näkökulmasta ainakin, kun puhutaan tavallisemmista linnuista. Ainakaan itselläni ei juurikaan ole kuvia niistä. Viime kesänä sain kyllä jotain kuvia niisstäkin.

Kirlah kirjoitti...

E. Salonen: huomasin, että en ole muistanut kuvailla juurikaan harakka. Se kun tuntuu niin jokapäiväiseltä. Vaikka kerran eräs unkarilainen vieraamme huudahti ihastuneena, että voi miten kaunis lintu. Itse ei huomaa jokapäiväisten asioiden kauneutta. Pitänee alkaa tähyillä harakoita.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat kuvat linnuista <3 - mukavaa sunnuntaita sinulle :)

Kirlah kirjoitti...

Suvi: kiitos kiitos. Linnut ovat mielenkiintoisia.