torstai 7. helmikuuta 2013

Sairastava

Tämä ei ole kyllä terve. Vaikka on vain alle kymmenen astetta pakkasta, lintu on pörhistänyt höyhenensä ja tärisee kylmästä. Kököttää samassa paikassa juurikaan liikkumatta. Ja höyhenet jotenkin kastuneet tai muuten luttaantuneet.
Ensin arvelin, että peräaukon ympärillä roikkuvat möykyt ovat jäätynyttä lunta, mutta kyllä valkoiset möhkäleet ovat varmaan ulostetta.

3 kommenttia:

Pia Koskinen-Sanchez kirjoitti...

Voi pientä ressukkaa :(

Rosina kirjoitti...

Luin muistaakseni Birdlifen sivuilta seuraavaa, " tavallisin ruokintapaikoilla tavattava tauti lienee salmonella tai oikeammin salmonelloosi.
Tautiin sairastuneen linnun tunnistaa pörhöisestä höyhenpuvusta ja löysän ulosteen tahrimasta peräaukon ympäristöstä. Lintu on myös "kesy" eli se ei pysty pakenemaan ihmistäkään. Täytyy kuitenkin huomata, että kovalla pakkasella terveilläkin linnuilla höyhenpuku on usein pörhöllään, jotta lintu pysyisi lämpimänä ja linnun pakoetäisyys saattaa olla hyvin pieni; tällaisia yksilöitä ei pidä sekoittaa sairaisiin."
Voisiko tuo lintu olla sairastunut salmonellaan?

Kirlah kirjoitti...

Pia: kurjalta tuntuu, mutta kai sitä eläimetkin sairastuvat kuten ihmiset.

Rosina: kovin kuulostaa kuvauksesi perusteella juuri tuolta. Ei mitenkään voi välttää sitä, että linnut eivät ulostaisi ruokaansa, sillä aina tippuu lintulaudoilta maahan siemeniä ja monet käyvät syömässä vain maasta. Kunhan emme tekisi karhunpalvelusta linnuille.