lauantai 18. toukokuuta 2013

Muniakin on jo

Tänään kävimme korvasieniä etsimässä ja samalla katsoimme, mitä kuuluu erään tietyn paikan linnuille. Jos vaikka löytäisin jonkin linnun pesän kuvattavaksi. Pari kalalokkia nökötti tolpanpäissä.
 Tuossa luodon päällä makasi kolmas lokki, mutta säikkyi meitä lähtien lentoon ja kierteli päidemme päällä. Olisiko sillä pesä siinä!
 Ja olihan minulla onnea nähdä lokin pesä. Kolme komeaa munaa ja kivasti pienen koivuntaimen alla.
 Haluaisin kuvata poikaset aikanaan oikein läheltä. Se vaatii kyllä rohkeutta ja kypärän päähän, sillä kun poikaset ovat kuoriutuneet, on emo tosi hyökkääväinen.
 Joitain koskeloitakin lähti lentoon tullessamme paikalle. Kauempana pienellä luodolla makasi isokoskelonaaras. Luulin sen hautovan munia, kun se ei muiden tavoin lähtenyt karkuun. Mutta eihän siellä ollut edes mitään pesää.

Useita kuvia otettuani huomasin, että linnun vasen jalka oli vähän oudosti. Välillä lintu nousi seisomaan, nosti vasenta jalkaansa ylös asetellen sitä erityisesti ja rupesi taas makaamaan. Ei ole tyypillistä käyttäytymistä. Lopulta sen hermot pettivät, se lähti ensin varovasti uimaan, sitten lentoon. Jotenkin tuntui jalka loukkaantuneen.
Joka paikkaan lokit kerkiävätkin. Tämä kuva jo parin viikon takainen.

kalalokki, isokoskelo

Ei kommentteja: