maanantai 26. elokuuta 2013

Oravien tuijotus

Orava tuijotti herkeämättä jotain sähkölangalla. Ei välittänyt meistä terassilla istuvista ihmisistä tippaakaan.
Mutta ei uskaltanutkaan tulla pidemmälle vaan katsoi viisaimmaksi lähteä takaisin. Tonttimme ympäri kulkevat sähkölangat kolmella sivustalla, ja oravat kiertävät aina koko kierroksen ylhäällä lankoja pitkin tullessaan pihaan. Eivät uskaltaudu suoraan avoimen pihan poikki kuin harvoin.
Seuraavana päivänä siellä istui kaksi oravaa taas intensiivisesti tuijottaen.
Mitä ihmettä ne niin kiinteästi vahtaavat ihmisistä välittämättä? 
Tätä suurpetoa tietysti. Tämä naapurin kissa on melkein jo kuin oma. Jo monta vuotta se on tullut meidän kanssamme askareisiin mukaan ja loikoilee terassillamme ja kerjää silityksiä.
Mutta pihan linnutkin valpastuvat heti tämän nähdessään ja tuijottavat tai varoittelevat pedosta.

2 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Niin, jotku kisut kuulemma metsästää oravaa. Meidän pihalla notkuu naapureiden kissoja sellainen 4 kpl vakituisesti ja muutama ohikulkijakin on nähty. Itsellä kaksi kissa, joista vain toinen ulkoilee ja sekin valjaissa. Orava on kyllä sen verran vikkelä eläin, että saa olla aika taitava kisu, että saa sen tassuihin. Meillä käy muutama kurre lintulaudalla syömässä ja syksyllä popsii omenia.

Kivan erilaiset kurrekuvat!

Kirlah kirjoitti...

Tillariina: en ole huomannut, että tämä naapurin kissa olisi oravia metsästänyt. Myyriä ja hiiriä lintulaudan lähettyviltä kyllä, mistä olemme vain tyytyväisiä.