maanantai 5. elokuuta 2013

Perhosbaareja

Eteeni lennähti perhonen, jota äkkiä katsoen luulin ensin nokkosperhoseksi, mutta se on herukkaperhonen, vanha nimitys liuskaperhonen.
Koko kesänä en ole nähnyt nokkosperhosta. Nyt alan epäillä, onkohan se lapsuudenkin suuri ja runsas nokkosperhosmäärä harhaa, jospa välillä on lentänyt jokin muukin perhonen. Eihän sitä niin tarkkaan katsottu, perhonen kuin perhonen. Toisaalta, nokkosiahan oli ennen vähän jokaisen saunan tausta täynnä, joten toukalle oli enemmän ravintokasvejakin kuin nykyään.
 Meidän nauhukset tuntuvat olevan hyvä ruoka-aitta perhosille. Olen ottanut tavaksi käydä vähän väliä tarkastamassa, mitä perhosia siitä löytyy. Neitoperhosia, sitruunaperhosia, keisarinviittoja, suruvaippoja ainakin on näkynyt. Tässä kuvassa onnistuin kerrankin saamaan edes epäselvän kuvan sitruunaperhosesta siivet avoinna, kun se on juuri lentoon lähdössä.


Kameran päiväyksen mukaan tämä viimeinen kuva on jo seitsemän vuoden takaa elokuusta, kun laitoimme perhosille ruokabaarin. Tässä syömään on tullut suruvaippa ja neitoperhonen sekä kaikenlaisia ötököitä. Silloin neitoperhosia tuli "baariin" niin valtavasti, että koko talon seinä oli täynnä niitä. 
Laitoimme tänä vuonna samanlaisen syöttösienen, mutta siihen ei ole eksynyt perhosia, vain ampiaisia ja muita pikkuhyönteisiä. 
Sienessä on hunajaa ja sokeria.
herukkaperhonen, sitruunaperhonen, neitoperhonen

2 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Teillä taitaa riittää perhosia ilman baariakin! Miten saisin miehen tykkäämään tuosta nauhuksesta...,jos mä vaan ostan sen ja ihmettelen hämmästyneenä, mistä lie ilmestynyt!? :)

Kirlah kirjoitti...

Tillariina: hih, teepä se!
Vaikka siinä voi kyllä sitten käydä niinkin, että eräänä päivänä se on hävinnyt, ja miehesi ihmettelee, mihin lie hävinnyt ;)