perjantai 6. syyskuuta 2013

Poukkoilevia kaloja


Tämän kiven olen kuvannut siksi, että kerran kesällä näimme, miten kala hyppäsi sen yli, saattoi olla keskikokoinen ahven tai pienehkö hauki. Ovat siis kalat alkaneet hypätä korkeutta myös esteiden yli!!
Muutenhan kalojen pomppiminen ei ole kauhean ihmeellistä, usein näkee melontaretkillä varsinkin tyynellä säällä isojenkin kalojen poukkoilevan ainakin puolen metrin korkeuteen.
Kalathan pyydystävät pikkuötököitä pinnalta. Nämä elukat ovat joltain suolammelta, jossa ei kai ole kalojakaan, muuten hyönteiset eivät näin valtavina mattoina saisi olla rauhassa.
Kerran ongella käydessämme näimme useaan otteeseen, miten pienet salakat parvina tai yksittäin liitivät hyppelehtien pinnalla ainakin kymmenen metrin matkan. Ilmeisesti niitä ajoi takaa jokin isompi saalistajakala. Tai sitten ne vain leikkivät.
Niitä hyppi niin paljon, että yritin saada kuvaa tilanteesta, mutta pintaan pulpahtamisen ennakointi on vaikeaa, joten en tietystikään onnistunut kuin kuvaamaan niitä kohtia, joissa tapahtui jotain veden alla ihan pinnan tuntumassa. Olisi se ollutkin maailman suurin ihme saada kuva, kun tästä poukahtaisi kala ilmaan.

Ei kommentteja: