lauantai 31. toukokuuta 2014

Käenpiian kosintaa

 Valtava käenpiian tititys "ti-ti-ti-ti-ti" kuului pihapihlajasta. Ja heti titityksen jälkeen kuului läheisestä koivusta toisen linnun tititys. En tarkemmin tunne käenpiian elämäntapoja, oliko kyseessä kilpalaulanta kahden koiraan välillä vai naaraan vastaus ensimmäiselle titittäjälle.
 Sitten älysin, että kummassakin puussahan on linnunpönttö ja kumpikin käenpiika tititteli niiden lähettyvillä ja kävi vähän väliä tarkistamassa molempien pönttöjen suulla, olisiko niistä pesäpöntöksi.
Minua vain kauhistutti, tulenko näkemään muiden lintujen katastrofin. Käenpiikahan heittää toisten lintujen munat pois ja asettuu itse tilalle. 
 Tämä pönttö kiinnosti enemmän. Minusta tuntuu, että siellä ei asustanutkaan edes ketään ennestään, sillä jo muutama päivä sitten tikka yritti hakata pönttöä. Mies joutui korjaamaan pönttöä ja oli havaitsevinaan, että siellä ei ollut munia.
Tässä tarkastelua pöntön suulla. Hassusti sattunut tuo pöntön edustan istumatappi sojottamaan pyrstösulkien välistä.
 Käenpiika kävi sisällä tutkimassa ja tuli välillä pois. Saa nähdä, asettuuko se tähän.
Toisessa pöntössä oli sinitiainen hautomassa ja ilmeisesti käenpiika ei edes mahtunut tänne. Mikä onni sinitiaiselle. Pariskunnan toinen puolisko katseli koivunoksalta episodia kauhistuneena.

käenpiika

2 kommenttia:

Töyhtötintti kirjoitti...

Sait tosi hyviä kuvia Käenpiiasta!

Jäikö se pesimään pönttöön?

Kirlah kirjoitti...

Ei jäänyt pesimään. Jossain lähellä varmaan sillä koko kevään kuului jostain tititystä.