torstai 22. toukokuuta 2014

Pesän kohentamista

Vieläkin laitan tänne kuvia Etelä-Suomen matkalta. Silkkiuikku oli tosi haastava otus. En ole nähnyt sitä kuin kerran aiemmin luonnossa. Nyt tytär tiesi erään uintirannan läheisyydessä pesivän silkkiuikkupariskunnan. Mutta vaikka pesä olisi ollut ihan kuvausetäisyydellä, oli se niin kasvillisuuden takana, että ei voinut saada lintua näkyviin.

Toinen puolisko näkyi joka päivä uiskentelevan jossain kaukana järvellä, eikä koskaan tullut lähelle, sillä rannalla oli työmiehiä ja uijia tai auringonottajia. Sitä paitsi aurinko räkötti täysillä 
 suoraan vastaan.
Kerran se sitten hiissasi itseään vähitellen lähemmäksi ja lähemmäksi ja sieppasi järvestä jotain roipetta pesän kohentamiseksi. Pesälle päästyä toinen tuli heti pois pesältä ja pesää kunnostettiin. Kolme kertaa lintu haki järvestä uutta tarviketta, sitten olivat tyytyväisiä. En tiedä, kumpiko linnuista jatkoi hautomista, ovat niin samannäköisiä.

silkkiuikku

3 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

On kyllä korea lintu. Ihmeen lähelle ne ihmisten toimintaa ja melua byggaavat nuo pesänsä. Hyvä meille kuvaajille, kaikki eivät pääse mihinkään erämaahan! :)

Kirsti kirjoitti...

Komea on lintu.

Kirlah kirjoitti...

Tillariina: valitettavasti me ihmiset olemme tunkeutuneet joka kolkkaan, että linnut joutuvat väistymään. Se joka sietää ihmisiäkin, menestyy. Moni laji vähenee, kun haluavat pesiä erämaissa.

Kirsti: komea on lintu, toivossa on hyvä elää, että joskus saisin paremman kuvankin.