torstai 3. tammikuuta 2019

No tikkoja nyt ainakin

Vähän pettynyt olin tänään. Vaikka aurinko paistoi täydeltä terältä,  ei kuvattavaa oikein ollutkaan siihen malliin kuin olisin halunnut. No tikkoja nyt on aina takuuvarmasti, meni mihin vain.

 Olisi luullut, että puut olisivat kauneimmillaan, mutta eilinen myrsky oli karistellut melkein kaikki lumet.
Rannassa oli suuria alueita, jotka olivat jäätyneet vasta nyt, kun on paljon pakkasta, mittari näytti tänään -14 astetta. Tuolla kauempana on ihan sulaa.

 Mutta tyynissä paikoissa on jäätä ollut jo pitkään. Sulapaikoissa nousi höyryä, mutta odotin kovempaa pakkasta, että olisi tullut parempia kuvia.

Ja kotipihaan päästyäni huomasin, että jokin ihmeellinen karvaturri hamuaa talipötköä.

No sehän olikin vanha tuttu harmaapäätikka. Tietysti pihan pimeimmässä kohdassa, ja kameran asetukset aurinkoiselle laitettuina. Niinpä tietysti.

4 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Ihanat löydöt ja kuvat!

Meillä kauniit säät ajoittuvat aina Helsinki-päivilleni. Etätyöpäivät kotona ovat harmaita, kylmiä ja kosteita. Siinä ei paljon lounastauolla kuvailla :-(

Tillariina kirjoitti...

Oli niin kylmä, että siihen oli aluksi tottuminen. Kun lähdin ulos lopulta klo 13 maissa, niin pakkanen paukkui -12 C lukemissa, mutta tuntui kyllä paljon kylmemmältä tuulen vuoksi. Ihanaa oli valo, mutta olin yllättynyt lintujen vähyyteen! Vanhat "tutut" kuitenkin nähtiin. Tänä talvena on jotenkin ollut erityisen vaikea kuvata ihan vaan maisemia...jos siihen vielä joku päivä. Hyvää vuoden alkua!

seita kirjoitti...

Hienon näköistä kun on lunta, mutta jää/vesi peilaa sinisenä.

Anu kirjoitti...

Hienoja kuvia. Harmaapäätikka on upea lintu.