lauantai 20. helmikuuta 2021

Saalistajat

Juuri kun piti lähteä lenkille, olikin etupihan puolella varpushaukka ruokailemassa. 


Se olikin jo aterian loppupuolella ja kuuli kuistista varmaan ääntä, sillä lähti siitä sitten kohta lentoon. Emme saaneet selville, kenet se oli saanut saaliikseen.


Itse asiassa tämä me ensin nähtiin talon toisella puolella kuusiaidassa hyvin piilossa kyttäilemässä. Kuvat vain eivät monen ikkunan läpi ja lumisateessa ole oikein selviä, mutta todisteena. Ilmankos tänä talvena ei ole juurikaan näkynyt myyriä eikä talon sisällä ole ollut syksyn jälkeen hiiriä. Nämä kaksistaan tietysti pyydystäneet ne ensin ja sitten jyrsijöiden loputtua siirtyneet pikkulintuihin.

Hiiriä on paljon verottanut varmaan myös pihapiirissä edelleenkin asustava lumikko. Nyt aloin pelätä, että sekin jää näiden petolintujen saaliiksi. Tässä ei oikein tiedä, kenen puolella olisi. Jokainen näistä tarvitsee ruokansa, mutta kurjaa, kun juuri meidän pihalintuja verottavat haukat. Hiiriä kyllä joutavat syödä, siis meidän ihmisten mielestä.

varpushaukka

What do you want to do ?
New mail

2 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Hui hurjaa!
Upeat lintuhavainnot, mutta ei sitä ehkä haluaisi todistaa ruokailutapahtumaa ihan noin läheltä. Ymmärrän, että on hieman ristiriitaisia tunteita.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Mahtava näkymä!