maanantai 15. heinäkuuta 2024

Perhoset pörisevät

Kivasti näkee kaikenlaisia perhosia, melkein kaikki, mitä on näkynyt ennenkin. Minusta ketosinisiipi on tosi kaunis, siis naaras.
 
 Lanttuperhosen kosinta. Naaras vain ei ole suostuvainen, sillä se on nostanut takapäänsä pystyyn. Koiras yritti kauan, kunnes lopulta lensi pois. 

Suomen kansallisperhoseksi äänestetty paatsamasinisiipi on näköjään saanut uuden sukupolven. Vahingossa sain lentokuvan. Sainpahan kuvatuksi sen päällyspuolen, ei se hevin availe siipiään. Naaras.


Älysinpä vihdoin laittaa perhosille punaviinisyötin. ja tulipa sille jo seuraavana päivänä häiveperhonen. Valitettavasti minulla on huono säkä, kun tuli vain naaras, jolla ei häivähdä sinistä kuten koiraalla, mutta onhan vielä kesää jäljellä.


Sitten yhtenä päivänä katsoin, että syötillä on nokkosperhonen. Sillä oli siivet yhdessä, joten vain äkkiä vilkaisin, kunnes aloin tutkia tarkemmin. Hyvänen aika, sehän olikin isonokkosperhonen, joka on eri laji. Sitä on kuulemma tänä vuonna runsaasti, ilmankos minullekin tuli yksi.

Luumumittari jo aiemmin kesällä kuvattuna.

2 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Mahtavat havainnot!

Isonokkosperhosen siiven takaa näkyy ampiainen?

Kirlah kirjoitti...

Susanna, niinpä onkin, en ollut itse edes huomannut. Ampiaiset on syötillä ongelma. Nyt kun olen laittanut sekaan myös punaviinietikkaa, ei niitä ole niin paljon. Muussa tapauksessa niitä on syötti ihan täynnä.