sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Iso musta

Isot linnut eivät ole yhtään helpompia kuvattavia kuin pienetkään. Varsinkin kun niitä ei joka paikassa olekaan. Mustavaris on itse asiassa harvinainen, vain paikoin Länsi-Suomessa tavattavissa.
Minulla sattuu olemaan vieläkin kuvia Limingan-matkalta. Erään huoltoaseman pihassa käyskenteli useita mustavariksia. Olin todella iloisesti yllättynyt.
 Yllättynyt siksi, että en ole mustiavariksia nähnyt sitten lapsuuteni, jolloin luulin niiden olevan "maailman yleisimpiä" lintuja. Mummoni oli nimittäin Isonkyrön Vanhankirkon vahtimestari, ja naakkoja ja mustiavariksia pesi valtavat määrät kirkon puiston ikiaikaisissa puissa. Näistä linnuista oli oikea maan vaiva. Ne repivät kirkon vieressä olevalta mummon perunamaalta perunanvarretkin maasta, puhumattakaan että raakkuminen ja rääkyminen oli täyspäiväistä kuultavaa.

Olen useasti käynyt paikalla katsomassa, olisiko näitä lintuja siellä kuvattavaksi, mutta ei ensimmäistäkään, ei yhtenäkään kesänä. Kaikki ikivanhat puut on hävitetty. Naakkoja siellä kyllä pesii.

mustavaris

1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Sillä on tuossa ekassa kuvassa selvästi paljon asiaa kerrottavanaan :D