torstai 27. elokuuta 2015

Outoa tämäkin

Kyllä ihmettelen tätäkin tapausta. Korento lenteli metsässä hiekkaisella alustalla, ja sitten se laskeutui maahan. Katsoin, että se painoi takapuolensa maahan, ja ajattelin ottaa kuvan munivasta  korennosta, vaikka ihmettelin, miten se nyt kuivaan maahan munii, vettähän sillä olla pitäisi.

Kun tulin lähemmäksi, huomasin, että korennon takaosa olikin valmiissa reiässä. Välillä se räpytteli siipiään. En tiennyt, pitäisikö auttaa se pois kolosta vai miksi se siinä on. Tein pienen kierroksen yhden perhosen perässä ja kun palasin korento oli edelleen paikallaan.
Vihdoin otin korennon pois kolosta,  mutta sen peräpää oli aivan littana ja mitätön, ilmeisen syöty, ja korento kuoli siihen paikkaan. Maassa oli useita tällaisia elukan mentäviä reikiä. Ovatko muurahaisen, herhiläisen vai minkä ihmeen koloja.
En kyllä millään käsitä, miten se korento onnistui työntämään peräpäänsä juuri tuollaiseen reikään. Ilmeisesti se asettui lepäämään reiän ääreen ja jokin kolossa sieppasi sen takapuolen mukaansa.

sudenkorento

9 kommenttia:

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Hienot kuvat korennosta.
Olen järjestänyt blogissani arvonnan, käyhän kurkkaamassa.
http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
Mukavaa elokuun loppua!

Tuula Laakso kirjoitti...

Olipas kummallista. Tekisi mieli ihan tiedustella asiasta tuolla korentoasiantuntijoiden kanssa. Paljon on luonnossa kysymyksiä ilman vastauksia.

Kvilttaaja kirjoitti...

Otapa lapio/lusikka/puukko mukaan seuraavalle kierrokselle ja kaiva tuollaista koloa. Ehkä arvoituksellinen otus tulisi esiin. Muumikirjoissahan oli joku ötökkä joka veti muita ötököitä koloonsa ja olen pitänyt sitä satuna. En muista missä kirjassa. Kannattanee laittaa kysymys jollekin hyönteispalstalle. Kiitos mielenkiintoisesta kuvasarjasta.

Vikki kirjoitti...

No johan on kumma ja samalla mielenkiintoinen juttu!!!!

TainaT kirjoitti...

No ompas aika outoa..soramontulla näkee tollasia pieniä koloja..

Kirlah kirjoitti...

Anneli: pitänee piipahtaa, kiitos.

Tuula: taidan kysyäkin ja samalla laittaa niille jonkin ötökänkin tunnistettavaksi. Eihän näitä ongelmia muuten saa ratkotuksi.

Kvilttaaja: Ja sieltä kun hyökkää jokin lauma pistäviä olentoja, olenkin liemessä ;) Voi ne muumikirjojen jutut pitää ihan oikeastikin paikkansa. Tuon reiän vieressä oli itse asiassa kuollut kärpänenkin. Ihan kuin sekin olisi imetty kuiviin.

Vikki: todellakin. Vähän joka lenkillä kohta aina jotain mystistä.

TainaT: tämäkin muuten oli entinen soramonttu.

Susanna kirjoitti...

Todella mielenkiintoista!

Laitapa tietoa tänne, jos saat selville lisää asiasta!

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Aikamoinen tapaus. Sopivasti osuit näkemään.

Kirlah kirjoitti...

Olen laittanut kyselyn Luontoportille. Katsotaan, vastaavatko.