lauantai 29. elokuuta 2015

Vielä elokuisia

 Vielä löytyi muutama elokuussa kuvattu perhonen koneelta:
Pihamittari on näyttänyt oikein alushameensakin. Se on kerrankin levittänyt vähän siipiään, joten oikeinhan se näyttää kunnon perhoselta. Muutenhan nämä tällaiset ovat aina niin ykstoikkoisen näköisiä kolmioita.
 Ruutumittari.

 Lanttuperhoset pari viikkoa sitten tositoimissa.
 Tämä on jotain heinäpeltoa, jossa kasvoi paljon tuota keltaista kukkaa. Oli päivä, jolloin aurinko oli vuoroin pilvessä, vuoroin paistoi. Hauskasti aina, kun aurinko tuli pilven takaa, pellon yläpuolelle oikein tulvahti heinikosta joukko lanttuperhosia.

Järvikoisa on pienen pieni, tuskin olisin edes kiinnittänyt huomiota, ellei lammen rantaa kulkiessa aina pensaan ohi mennessä olisi pölähtänyt ilmaan valtava määrä näitä pikku eläjiä. Osoittautuivat näin kauniiksi.

pihamittari, ruutumittari, järvikoisa, lanttuperhonen

5 kommenttia:

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Onpa kauniskuvioinen pikkperhonen tuo alin!
Eipä noita alasiipiä aina esitellä. Mitäänsanomattoman näköiset mittarit osoittautuvatkin monesti hyvin kauniiksi väritykseltään ja kuvioinniltaan.

Sirpa kirjoitti...

Hienot kuvat, etenkin tykkään pihamittari kuvasta!!

Katinka kirjoitti...

"Yksitoikkoisen näköinen kolmio" =D =D siltä ne muuten näyttää, nyt kun sanoit =D. Monilla perhosilla on tosian ne kauneimmat värit ja sävyt piilossa siipien allan.

Kirlah kirjoitti...

Pirkkoinkeri: hämmästyttävän selkeät ja kauniit kuviot, vaikka perhonen oli aivan mitättömän kokoinen. Helppo tunnistaa, senkin puoleen tykkäsin tästä.

Sirpa: minäkin tykkään sen kuvan vihreästä väristä. Luulin, että kuvaan ei tulisi muuta kuin mustaa, oli se perhonen jossain pusikon sisällä varjossa.

Katinka: täytyy vain aina kuvata, vaikka mitä "olematonta" näkisi. Moni "ruma" onkin osoittautunut kauniiksi.

Marika kirjoitti...

Kyllä sinä olet kauniita perhosia kuvannut!
Minä näen yleensä lähinnä sitruunaperhosia :)