maanantai 28. joulukuuta 2015

Meren rannalta

Guadalhorcen suiston lintukuvat jatkuvat.
Meren rannalla käyskenteli useita pieniä ja tosi vikkeliä kahlaajia, yhtään ne eivät pysyneet paikallaan, vipelsivät vauhdikkaasti kuin hiiret, nokkaisten välillä maata. Lienevätkö löytäneet syötävää.
 Olen ahkeran tutkimustyön tuloksena keksinyt näille nimeksi pulmussirri. Niin puhtoisen valkoisia ja vaaleita.
 Niitä oli välillä kymmenenkin kerralla.

Lentäviä kahlaajia näin paljonkin ja erilaisia, mutta niille en uskalla edes arvuutella mitään nimeä, ei ollut paikalla ketään lintutuntijaa neuvomassa.
 Joessa uiskenteli lokkien kanssa aina nokikanoja. Eka kertaa näin nokikanojen kampeavan itsensä maalle ja käyskentelevän jonkin aikaa kuivalla maalla. Ei se ollutkaan niille kovin vaikeaa.

Malagan keskustan läpi kulkevassa kanavassakin oli usein erilaisia lintuja. Tätä luulen rantasipiksi. Kerran eräässä kanavan kulmauksessa makasi kuollut rotta. Nyt huomasin, että rotasta minulla ei muuten olekaan vielä kuvaa, mutta oli niin iljettävä näky, että en viitsinyt kuvata.

Jo julkistamieni lintujen lisäksi tuolla suistoalueella näkyi monenlaisia pikkulintuja, joiden nimistä ei mikään ota tolkkua, ainakin varpusia, mustarastaita, keltasirkkuja, kiurunnäköisiä, hailakanvaaleita, ruskeankirjavia, pikimustia jne. Erilaisia lokkeja satamäärin, merimetsoja, tuulihaukkoja, taveja, sinisorsia, haikaroita jne.
Kahtena päivänä kävimme vain ihan suistoalueella ja molempina päivinä oli erilaisia lintuja. Mitä kaikkea olisi nähnytkään, jos olisi ollut useampana päivänä ja olisi kulkenut ihan meren läheisyydestä kauemmaksi.  (Siis kauemmaksi kuin yksi kilometri, kyllä sitä kävelyä tuli näinkin ihan tarpeeksi).
Joittenkin lähteitten mukaan Desembocadura del Guadalhorcen luonnonpuistossa on tavattu 260 eri lintulajia. Joitakin kuvia vielä tulette näkemään.

pulmussirri, nokikana, rantasipi

4 kommenttia:

Stalkkeri kirjoitti...

Kuulostaa sellaiselta paikalta, jossa minunkin pitäisi päästä käymään!

Kirlah kirjoitti...

Stalkkeri, kyllä sinne kannattaa mennä. Sinne on helppo mennäkin, jos majapaikka on Malagassa. Lentokenttä on vieressä, metroasema vieressä ja polkupyörällä keskustasta ei ole kuin ehkä viisi kilometriä. Polkupyörä ehkä paras vaihtoehto.

Suvi Kullström kirjoitti...

Hienoja kuvia <3

- Suvi -

http://valokuvausretkella.blogspot.fi

seita kirjoitti...

Näyttääpä olevan lintuparatiisi. Ja sää taitaa olla kesäinen kuvista päätellen.