lauantai 26. joulukuuta 2015

Yksi- ja kaksijalkainen


 Malagan vieressä kulkee Guadalhorce-joki, joka laskee Välimereen. Kävimme parina päivänä tutustumassa joen suistoalueen lintuihin, suisto kuuluu olevan hyvä lintupaikka. Sattui paikalle kaksi karikukkoakin. Toiselta linnulta oli toinen jalka hävinnyt jonnekin, tynkä vain jäljellä. Ei ihme, että sain rauhassa ottaa muutaman kuvan.
 Kaveria ei jätetä. Terve lintu ei jättänyt toista vaaralle alttiiksi yksinään.

 Koikkalehtimalla rampakin pääsi juomaan vettä Välimerestä.
karikukko
Linnut olivat tällaisessa kohdassa joen ja meren yhtymäkohdassa tonkimassa ruokaa. Tuona päivänä taustalla näkyvä Välimeri oli tosi tuulinen. Parin päivän kuluttua se oli aivan tyyni, ja siinä oli mukava uida.

Etualalla näkyvä vesi on Guadalhorce-jokea, yksi sen suistohaaroista. Pääsimme tuosta kuivasta kohdasta jokihaaran toiselle puolelle ihan kuivin jaloin, vaikka siinä näyttäisi olevan vettä koko matkalla. Tuulettomana päivänä jokisuu oli vetäytynyt kauas taakse päin, joten kuivaa aluetta oli laajalti.

2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Sinäkin olet käynyt ko. lintupaikalla! Olen kuullut kehuttavan ko. jokisuistoa hyväksi lintupaikaksi.
Näitkö paljon lintuja, joita aiemmin et ole nähnyt?

Kirlah kirjoitti...

Anu, kappas vain, miten osuitkin kysymään juuri sitä, mitä olen ollut kirjoittamassa samaan aikaan. Vielä minulla riittää joitakin uusiakin noiden mainitsemieni jälkeen. kunhan saan kuvia järjestykseen.