maanantai 17. huhtikuuta 2017

Liuta kuoveja

Pääsiäisenpyhät menivät eri paikkoja kulkiessa ja lintuja etsiessä. Kovin oli anti vähäistä kylmyyden johdosta.  Eräällä peltoaukealla lenteli kuoveja.

Mutta sitten joku alkoi sanoa, että nehän ovat pikkukuoveja.


Vai olisiko niin, että aukealla olisi lennellyt kaksi eri porukkaa.Vaikka kuinka yritän katsoa ja vertailla niiden nokkaa, en jotenkin osaa katsoa, kaartuuko nokka jo alusta asti vai vasta kärjessä. Jompia kumpiahan näissä kuvissa on, tai sitten molempia. 

Toisaalta, nämä olivat pellolla. Kirjojen mukaan pikkukuovit levähtävät rannoilla ja luodoilla. Mutta ovatko nekään aina kirjoja lukeneet ;)

4 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Sain tänään kuulla, että erään paikallisen järven jäällä olisi nähty jotain 100 kuovia! Mitä ihmettä ne siellä tekee?? Minä en tunnista kumpaakaan, joten en pysty auttamaan! :)

Vikki kirjoitti...

Kuovi on niin mielenkiintoinen tapaus. On sillä reppanalla vaan kohtuuttoman pitkä nokka. En osaa sanoa kumpia nämä ovat.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Kuulitko niiden ääntä? Ääntelee eri tavalla. Pikkukuovilla on päälaella vaalea keskijuova, ja nokka on lyhyempi. Jalat on myös lyhyemmät. Vertasitko kuvia netissä oleviin kuviin?

Kirlah kirjoitti...

Eivät oikein äännelleet. Olen vertaillut kirjojen ja netin sivustojen kuviin, mutta ei se sen kummemmaksi tule. Määritys on tarkkaa vain, jos joku lintuasiantuntija on vieressä sanomassa. :(