maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pitääkö aina retusoida

En yhtään tykkää säätiedotuksista. Täksi päiväksi on ennusteissa niin komea auringon naamankuva pilven takaa kurkistamassa, mutta kova sumu oli puolille päivin ja nytkin jo iltapäivä pitkällä ja taivas paksussa pilvessä.
Mietin vain, kumpiko kuva on kivempi: ylempi, jossa koivu on vinossa, niin kuin se oikesasti oli ja sumun keskellä palokärki. Vai alempi, jossa koivua on suoristettu ja valoisuutta lisätty.
Itsestäni tuntuu, että ylemmässä sumu ei tuo kuvalle lisäarvoa, koska mistään ei jotenkin näy, että harmaus on oikeasti sumua, vaan kaikki arvelevat, että minulla on ollut valotus pielessä ;)
Joten itse melkein kannattaisin alempaa tässä tapauksessa.

6 kommenttia:

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kiva kun laitoit molemmat kuvat. Jälkimmäinen on ehkä kuvana selkeämpi ja valoisampi, ensimmäisessä kuvassa lintu on tarkempi. - Mukavaa viikon jatkoa!

Vikki kirjoitti...

Jotenkin tykkään enemmin ylimmästä kuvasta, mutta nämä ovat niin makuasioita.
En myöskään tykkää yhtään säätiedoituksista, harvoin osuvat oikeaan. Laatokkaako siitä voi syyttää täälläpäin, vai mitä :)

Kvilttaaja kirjoitti...

Alempi on selkeämpi. Kyllä kuvia kannattaa säätää. Joskus kokeilen, mitä automaattinen kuvanparantelu tekee. Joskus se tekee kauheuksia, mutta joissakin kuvissa se osuu ihan nappiin, varsinkin tuotteiden myyntikuvissa, jotka olen ottanut sisätiloissa. Palokärki on hieno lintu.

marliska kirjoitti...

En minäkään tykkää yhtään säätiedotuksista. ;)
Joskus on ihan hyvä vähän säätää kuvaa jälkikäteen.
Tuo bannerikuva on todella hieno!!!!

Anu kirjoitti...

Pidän ylemmästä enemmän. Siinä on hieno tunnelma. Kokeilisin jopa hieman, ihan hieman, tummentaa sitä.
Hieno kuva!

seita kirjoitti...

Minusta sekä että. Antaisin koivun olla vinossa, mutta lisäisin hieman valoisuutta.