perjantai 28. huhtikuuta 2017

Yllätyksellinen maisema

Kun nyt pääsin aamuherätysten makuun,  ajattelin mennä katsomaan, jos olisi kurkia tanssimassa jäällä. Olin kuullut aiemmilla kerroilla valtavaa kurkien kirkunaa teeriä jahdatessani.
Oli luvattu pilvetöntä taivasta ja aurinkoa, joten en osannut odottaa tällaisia näkymiä. Olikin aamusumua.
 Ja järven jäällä valtava teerien pulputus. Mutta niin tosi kaukana ovat linnut, että paljaalla silmällä ei näe mitään. Kameran linssin läpi näkee, että tuolla järvellä on mustia teeripisteitä. Niitä oli useissa eri kohdissa. Ei ihme, että hienossa konsertissa sai olla.

Ei ollut kurkia missään, mutta heti nenäni edessä oli kaksi joutsenta. Itse olin rantatörmällä aika korkealla niihin nähden, joten jotta saisin vähän maisemaakin mukaan, piti yrittää laskeutua alas niiden tasolle. Eikä minulla ollut kuin teleputki mukana, joten en saanut kunnolla niitä maiseman kanssa samaan kuvaan. En ollut varautunut maisemiin, vaan kurkiin!
Jotkin keritsimet.

Joutsenet eivät ole onneksi kovin pelokkaita. Koko tunnin ajan, jonka oleskelin paikalla, ne ruokailivat kaikessa rauhassa ja lähtivät sitten hissukseen muualle.


Tämä vertailukuva oli pakko laittaa samoista maisemista. Tämä oli viikko sitten myös auringonnousun aikaan, kun eka kertaa lähdin teeriä kuulostelemaan. Tällaiseksi luulin maisemaa nytkin. Tätä kirjoittaessa siellä varmaan onkin jo tällaista. Taivaalla ei ole enää pilven hattaraakaan ja sumukin hälvennyt.

5 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Hienoja luontokokemuksia. Sumukuvasi ovat kauniita. Kurjat kurjet, kun eivät älynneet tulla näyttäytymään. Täälläkin oli valtava aamusumu. Ei näkynyt kunnolla kadun toiselle puolelle. Nyt aurinko paistaa. Aurinkoisia kuvaushetkiä. En muuten ole käsityöope. Olin IT-immeinen ja nyt eläkkeellä on aikaa pipertää ompelukoneella.

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Belas fotografias, gostei.
Um abraço e bom fim-de-semana.

Andarilhar
Dedais de Francisco e Idalisa
Livros-Autografados

Anu kirjoitti...

Loistavia kuvia! Huikeita maisemia!

Vikki kirjoitti...

aamulla on niin valtavan kaunis valo!
Hienot kuvat!

Ronja Ryövärintytär kirjoitti...

Kauniita maisemakuvia <3