tiistai 24. huhtikuuta 2018

Pikkulintuja puussa

Jo toista viikkosa sitten kävimme Imatran Vuoksella, mutta ei siellä silloin ollut mitään ihmeellistä. En tiedä, mitä "ihmeellistä" oikein odotan, ilmeisesti jotain "ennennäkemätöntä". Vesilintujen lisäksi siellä kuitenkin sattui linssin eteen muutama pikkulintukin. Yksi pyrstötiainen. Tuntuu jotenkin sairaalta. Köhjötti pitkiä aikoja paikallaan sairaan oloisena. Ja eikö tuo sulkapeitekin näytä vähän luttuiselta.

 Tiltaltiksi arvelen tätä näistä syistä: harmahtava, kooltaan huomattavan pienikokoinen ja Tiiran havaintosivuilta katsoessani ei silloin Imatran seuduilla "viisaammatkaan" olleet havainneet muita kuin tiltaltteja. Vertailen siis pajulintuihin.

 Västäräkkiä näkee harvoin puussa. Västäräkin vanha nimitys on ollut myös mm. kallonpotkottaja. Kallolla tarkoitetaan esim. maantiellä kovaksi painunutta jäätä. Ja kun västäräkki tulee juuri niihin aikoihin, kun tuo kallo alkaa sulaa ja rikkoontua, ajatellaan, että västäräkki sen potkii rikki.

Korkealle kuusen oksalle yritin tiirailla ja jännityksellä katsoin kamerasta, kuka siellä liikuskeli. Oli peippo.

pyrstötiainen, peippo, västäräkki, tiltaltti

1 kommentti:

Tillariina K. kirjoitti...

Joskus on odotuksia ja toisinaan ei kuvausreissuja kohtaan. Yllätykset ovat erityisen kivoja! Monesti kun olen jo antanut periksi, että eipä täällä mitään...sitten onkin jotain! Se on tuo lintukuvaus kun pilkkimistä. Aina pitää yrittää, vaikka ei nykisikään!