torstai 7. kesäkuuta 2018

Kottaraisia

 Kottaraiset ovat nykyään niin harvinaista herkkua, että ilahduin suuresti, kun eilen huomasin pihaan tulleen ison parven. Mukana oli useita aikuisia sekä poikasia.

Poikasista osa ei oikein vielä meinannut ymmärtää, että nyt oli tarkoitus alkaa itse hankkia ruokaa, eikä odottaa vain valmista.

 Kiitettävästi pienokaiset vipelsivätkin emojen mukana pitkin nurmikkoa matojen perässä, mutta välillä emot näyttivät vievän lastin poikasillekin, varsinkin jos joku sattui olemaan lähistöllä. Tässä poikanen on juuri saanut suullisen, myöhästyin, vaikka olin valmiudessa.

 Osa näytti vielä jotenkin turvattomalta ymmärtämättä, että ruokaa on etsittävä aina, kun siihen on tilaisuus.
Osa oli heti ymmärtänyt kupletin juonen.
Tänään oli kottaraisten määrä pihassa kaksinkertaistunut eilisestä. Nyt pikkuisetkin olivat jo selvästi nokkelampia ruuan etsinnässä ja kokeilivat kaikkea, mikä vain suinkin näytti suuhun sopivaksi.

Vaikka meillä on laaja pihamaa ja ruohikkoa runsaasti, meinaa tulla tungosta. Naapurissa pesivä lokki hätisteli aina kottaraisia pois, menivät nämä mihin kolkkaan tahansa. Kottaraiset puolestaan ajoivat rastaita takaa. Pikkukottaraiset ja rastaat hyökkäsivät puolestaan viherpeippoja kohti. Jo pienestä pitäen opitaan viidakon lait.

1 kommentti:

Susanna kirjoitti...

Voi ihanuus, mitä vieraita sinulla onkaan :-)
Viime kesänä pääsin kerran itse seuraamaan kottaraisparvea poikasineen.
Tuo tietty uusavuttomuus näkyi silloinkin selvästi.
Sama se kai on monilla muillakin linnuilla.
Variksen poikasetkin ovat pitkään ihan hönöjä :-)