perjantai 1. kesäkuuta 2018

Suoretki

 Välillä on mukava käydä suolla, sillä siellä voi olla vaihteeksi erilaisia perhosia tai lintuja. Lintuja oli joitain, mutta eivät antautuneet kuvattaviksi. Perhosia ja sudenkorentoja lenteli melko paljon. Kirjoverkkoperhonen lenteli, vaikka se ei mikään erityisesti suoperhonen olekaan.

Sama nurjalta puolelta.

Oi ihanuus, suokeltaperhonenkin ohitti meidät monta kertaa, mutta vain ohitti. Yksi ainoa kuva tarttui kameraan. Ei tunnu kovin runsaalta perhoslajilta. Vain kerran aiemmin pari vuotta sitten olen nähnyt yhden yksilön ja nyt tämä toinen.

Vihernopsasiipi sen sijaan lenteli koko suuren sukunsa kanssa. Niitä sai melkein potkiskella sivuun jaloista.

Mustatäplähiipijäkin osui  nenän eteen.

Samoin äskeiselle kaveriksi naaras.

Metsämittareitakin oli melkein kuin hyttysiä Lapissa. Tässä naaras. Koirasta en viitsinyt edes kuvata.

Ihme, että on jo pihlajaperhonenkin lennossa.

Tässä on jonkin perhosen toukka. Ei kyllä hevillä sitäkään tuosta sekamelskasta löydä.

Nämä seuraavat eivät olleet suolla, mutta menkööt samaan syssyyn. Tästä olen iloinen, idäntäplämittari, itselleni "elis". Esiintyy vain Kaakkois-Suomessa.

Ruutumittarikin on laitettava näkyville, kun niin tuli tyrkylle.

Jo aamulla oli ikkunassa täpläsirppisiipi. Olen alkanut aamuisin ensimmäiseksi kiertää talon ja katsoa, mitä kaikkea lepäilee ikkunoissa ja seinälaudoissa. Melkein aina on jokin mittari tai yökkönen.

kirjoverkkoperhonen, suokeltaperhonen, mustatäplähiipijä, vihernopsasiipi, metsämittari, ruutumittari, täpläsirppisiipi, idäntäplämittari, pihlajaperhonen, toukka

3 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Vau, olipas monenlaista perhosta, tosi kauniita ♥

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Upeat perhoset olet nähnyt! Joko olet kuvaillut yöperhosia? Pitäisi alkaa taas katselemaan perhosia.

Kirlah kirjoitti...

Anne: aiemmin keväällä laitoin jo lakanan ja valon. Silloin oli vielä niin kylmää, että ei ollut paljoa lajeja liikkeellä. Vain yksi-kaksi perhosta iltaa kohti tuli lakanalle. Mutta kun kirjosieppo aina sitä mukaa vei ne, lopetin koko homman. Kun tuli lämmintä, oli kevät jo niin pitkällä, että illat eivät pimenneet enää ollenkaan, joten tuo harrastus on nyt toistaiseksi jäänyt. Keskiyöllä olisi tietysti pimeää, mutta kun en jaksa enkä viitsi valvoa kovin myöhälle, pitänee odotella elokuun pimeitä iltoja. Nyt olisi kyllä ollut erilaisia perhosia kuin syksyisin.