perjantai 3. lokakuuta 2014

Valo ja sumu

  Viikolla olimme Kangasniemellä, ja aamulla havaitsin yhtäkkiä, että rantahan kylpee aivan loistavassa valossa: oli sumua ja aurinkoa.
Olen mennyt nyt myös kansalaisopistomme digikamerakurssille, ja siellä annettiin ensi kerraksi kaksi tehtävää, aiheina "keltainen" ja "pyöreä". Huomasin yhtäkkiä, että minähän saan tässä kuvassa molemmat aiheet samaan kuvaan.
Olisi vain pitänyt vähän aiemmin katsoa ikkunasta ulos, että olisi ehtinyt kuvaamaan ennen kuin aurinko olisi ehtinyt nousta turhan korkealle. Aurinkoa ei saanut enää kuvatuksi niin, ettei se olisi valottunut puhki. Saa nähdä, mitä kurssilla sanotaan tästä.5 kommenttia:

Tiina Puttonen kirjoitti...

Onko niiden tehtäväksi annettujen kuvien oltava maisema- tai luontokuvia, vai voiko kuvata mitä vaan?

Kirlah kirjoitti...

Tiina, aihe oli vapaa.

Tiina Puttonen kirjoitti...

No sittenhän sitä vois piruuttaan kuvata jotain odottamatonta, vai?

Kirlah kirjoitti...

Tiina: tietysti, siellä olikin ihmisillä kaikenlaisia yllättäviä pyöreitä tai keltaisia asioita. Minun kuviani ei vielä ehditty katsoa, siirtyy ensi kertaan.

Yllättävin ja hauskin minusta oli sellainen, missä tikka oli hakannut kannon päällä kantoon koloa, ja koko kannon päällystä oli täynnä lastuja, niin että siitä tuli säännöllinen ja hauska ympyrä. Pyöreys toistui vielä siitä lastujen keskellä olevasta tikan hakkaamasta kolosta.

Vallaton mummeli kirjoitti...

Enpäs ala nyt jokaista kuvaa erikseen kehumaan, mutta on sulla tosi upeita kuvia täällä! Kaikki linnut, jäämuodostelmat, kaikki... Nämäkin ihan mykistää. Kerrassaan!