tiistai 30. syyskuuta 2014

Jopas löytyi kirja

 Kun kesäisin alkoi yhä enemmän kameraan tulla tällaisia, joille ei mistään löytynyt nimeä, kaipailin kunnon perhoskirjaa. Siis sellaista, jossa olisi muitakin kuin päiväperhosia.
Sellaista ei ihmeekseni oikein ollut olemassakaan, kunnes hiljattain näin kirjakaupassa tänä vuonna ilmestyneen kirjan, Suomen päivä- ja yöperhoset. Ostin oitis, vaikka se kallis olikin, mutta maksavat ne muidenkin ihmisten harrastukset.

Ajattelin, että nyt pääsen tunnistamaan kaikki tuntemattomiksi jääneet pikkusiivekkäät. Mutta kuinka ollakaan, kirjassa on 800 sivua! Selaapa niitä, jos ei ole haisuakaan, mistä päästä lähteä liikkeelle. Mutta kun alkaa tunnistaa hieman, kuuluuko perhonen mittareihin vai yökkösiin vai joihinkin muihin, alkaa löytyä samannäköisiä kuvia kuin itsellä. Sitä paitsi kirjan takana on kaikki perhoset rivissä vierekkäin, joista nopeasti vertailemalla pääsee jo vähän kärryille, mistä päin kirjaa kannattaa etsiä.

Tälle perhoselle olen löytänyt nimeksi leppävalkomittari.

2 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Samanlaista olen etsinyt myös. Mun kirja on jostain alemyynnistä löydetty. Kuvat ovat piirroksia ja siellä on paljon sellaisia, mitä ei oo edes Suomessa.

Töyhtötintti kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä!