tiistai 7. kesäkuuta 2016

Lapin lintuja 3

Lapin-kurssin lintuesittely sen kuin jatkuu. Vuorossa tylli.

 Vesipääsky. Koiras ja naaras.


Kahlaajien  osalta saaliini jäi kyllä aika vähäiseksi. Vikloja olin toivonut saavani kuvatuksi paljonkin, mutta niitä oli aika vähän ja ne joita nähtiin, eivät suvainneet tulla lähemmäksi.
Tässä kuitenkin liro. Sen kerran kun joku oli lähempänä, olikin kuvattava vastavaloon.
Liro puussa.

Neljän Tuulen Tupa -kahvilan takana Inarissa on lintujen syöttölauta. Siellä vierailee tuo punainen taviokuurna. Paikalla seisoi jo valmiiksi rivissä ulkomaisia ja suomalaisia turisteja kamerat ja putket tanassa. Ja tulihan se urospuolinen iloksemme laudalle. Mutta lintulauta oli varjossa ja puiden oksat peittivät osaksi näkyvyyden. Kun kohdelintu ilmestyi, kävi valtava kohahdus porukassa ja heti aloin räpsiä. En edes tarkkaan nähnyt, mikä lintu kulloinkin oli kyseessä, joten useissa kuvissa oli pelkkiä viherpeippoja. Eikä se valotuskaan näköjään oikein osunut kohdalleen mihinkään kuvaan. Ei muuta kuin parempien kuvien toivossa taas...
Autosta havaitsimme merikotkan istuvan tien vieressä. Kokeilin onneani, jos saisin kuitenkin kuvan, vaikka auto pysähtyi linnun eteen. Tässä se jo suunnittelee lentoon lähtöä.

Ja onnistuihan minun saada pari kuvaa lennostakin. Opas sanoi tätä rääpäleeksi. Tarkoitti, että on kuulemma vuoden vanha yksilö.

Lapinkirvinen Hamningbergissä Norjan puolella.

Luotokirvinen Vardön edustalla olevalla lintusaarella (josta kuvia ensi kerralla).

Lapintiainen.

tylli, vesipääsky, liro, taviokuurna, merikotka, luotokirvinen, lapinkirvinen, lapintiainen

6 kommenttia:

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Maravilha de fotografias.
Um abraço e continuação de uma boa semana.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Oi että, olet nähnyt upeita lintuja! Vesipääsky olisi kiva nähdä joskus.

Susanna kirjoitti...

Aivan mahtavan ihania lintulöytöjä!

seita kirjoitti...

Onpa melkoinen kokoelma lintuja. Ja merikotkakin tuli esittäytymään.

Kirlah kirjoitti...

Suurkiitokset kommenteista. Ei Lapissakaan näytä oleilevan lintuja joka paikassa. Näköjään sielläkin on ajettava niitä oikein katsomaan tietyille paikoille. Mutta mikäs oli mennä, kun oli opas neuvomassa, missä linnut ovat.

Maija Kotilahti kirjoitti...

Kivat kuvat! Sattumalta mulla on samasta merikotkasta kuvia... Nousessaan lentoon päästää pitkät "prujut". Oli mulla hauskaa, kun sen toimituksen olin saanut kuvaan vahingossa 😂