torstai 9. kesäkuuta 2016

Telkät kukkien keskellä

Aivan ovat jääneet tutkimatta paikalliset linnut. Kävin eräällä lammella, jossa viime vuonna näin useita eri vesilintulajeja. Yllätyin, että lumpeet kukkivat jo, vaikka on vasta kesäkuun alku. Telkillä on jo isot poikaset ja kauniit maisemat.
 Olin iloinen, että linnut olivat yllättäen ihan lähellä edessäni, mutta toisaalta oli vain hyvin pieniä aukkoja ruo´onkorsien välissä, mistä saattoi saada jonkinlaista kuvaa. Piti rajata rutkasti, etteivät ne liikaa häiritse. Silti korsia näkyy kuvissa. En voinut yhtään liikkua enkä vaihtaa paikkaa. Olisi pitänyt ymmärtää niittää viikatteella ruokoja jo kevättalvella pois edestä.

  Keskellä lumpeita emo poikineen alkoi torkkua.
Kauemmaksi näki ruokojen yli. Siellä uiskenteli parikin telkkänaarasta ilman poikasia sekä tukkasotkapariskunta. Eiköhän sotkillakaan ole poikasia?

telkkä, tukkasotka

5 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Liejukanat löytyvät Mätäjoen varresta Kartanonhaan kohdalta. Kehä I ja Vihdintien riesteyksestä pohjoiseen ja heti seuraavasta kadusta oikealle (itään) Ruosilantien yli yleiselle parkkipaikalle 24 h. Kävelytietä kasvimaiden välistä joen rantaan, vasemmalle lintulavan luo. Lintulavalta eteenpäin kävelytietä. Ensimmäinen pesä on lähellä siltaa. Sillalta kannattaa katsella näkyisikö pesuetta. Toinen pesä on joessa lähempänä seuraavaa siltaa. Ovat kovin varovaisia ja pysyttelevät ruovikon seassa. Paikallisilta kannattaa kysyä, seurailevat kovasti. Ja jos sinulla on kamerassa pitkä putki, voivat tulla kertomaan ja näyttämään. Juttelevat mielellään liejukanoista. Myös lintulavalla olijoilta ja penkeillä istuvilta voi kysyä onko liejukanoja näkynyt :)

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Excelente trabalho e belas fotografias.
Um abraço e continuação de uma boa semana.

seita kirjoitti...

Onpa telkkä osunut hienosti kukkivien lumpeiden keskelle. Ihmetyttää vain, että lumpeetkin jo kukkivat.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Poikaset on niin ihanan pehmeän näköisiä.

Kirlah kirjoitti...

Kiitos Kvilttaaja tiedosta. Saa nähdä löydämmekö sinne.

Kiitos muillekin kommenteista.