keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Uutta sukupolvea

Ihmettelen usein, miksi ammattilintukuvaajat kuvaavat aika vähän lintujen poikasia. Sellaisillakin sivustoilla, jotka on perustettu tunnistusta varten, ei lintujen eri ikäkausia ole kuvattu systemaattisesti.  Myös lintukirjat laahaavat tässä asiassa jäljessä, vain satunnaisesti on eri lintujen poikasia sattunut kuviin kuin vahingossa. Toisaalta, jääpähän tällaisille amatööreille jännitystä ja löytämisen riemua: Ahaa, tuolla linnulla on tuonnäköiset perilliset.
Nämä kaksi ylintä kuvaa ovat haapanan poikasia.

 Telkän vielä niin söpöjä pienokaisia jo muutama viikko sitten.

 Ja viikonloppuna Helsingissä telkän isompia, teini-ikäisiä jälkeläisiä.

 Telkän isommat poikaset, ovat minusta jotenkin, voisiko sanoa ei niin kauniin näköisiä, varsinkin takaa päin ihan vanhan ukon oloisia.

Sinisorsan poikanen.

 Tämä on mielestäni harmaasorsa, aikuinenkin minulle ennestään tuntematon. Mutta tuo valkoinen laikku siivessä on minusta hyvä tuntomerkki. Äkkiä voisi kyllä arvella sinisorsaksi. Uiskentelivat Helsingissä Viikinlahdessa.

Oman paikkakunnan kanadanhanhet. Ihan käsittämätön määrä poikasia lyöttäytynyt yhteen. Poikasia tulee perässä ja osa on ehtinyt jo rantaan. Yksi pari vahti yli kahtakymmentä poikasta ja muut aikuiset käyskentelivät kaikessa rauhassa jossain muualla, lähistöllä kuitenkin. Pitävät näköjään lastentarhaa.

Helsingissä valkoposkihanhet. Niin tosi suloista jälkikasvua näilläkin.

Nokikanan jo hieman isompi lapsi.

Liejukanan perillinen.

6 kommenttia:

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Lindo e belo trabalho.
Um abraço.

Andarilhar

Kirsti kirjoitti...

Ihania palleroita ♥

Kvilttaaja kirjoitti...

Hieno kokoelma poikasia. Poikasten kuvia saa etsimällä etsiä tunnistamiseen kirjoista eikä nettikään ole kovin avulias. Onneksi voi itselleen laittaa blogiin kuvia poikasista.

Kvilttaaja kirjoitti...

Mätäjokeen istutetut kalat oli tarkoitus onkia saman päivän aikana. Ne tuotiin Keski-Suomesta säiliöautolla. Niiden ei pitänyt jäädä jokeen elämään vaan päätyä pannulle samantien. Joessa on ihan terveitä omia kalakantoja ja alajuoksu on jo kunnostettu taimenen kutuun sopivaksi. Vika ei ollut hapen puutteessa, vaan kuljetuksessa. Täysin turhaa kipata kaloja jokeen. Kalastajat tallovat rannat. Tänä vuonna luonnonsuojelijat merkitsivät aidoin lieju- ja nokikanan pesät ja ne säästyivät. Järjestäjätkin taisivat vihdoin ymmärtää että vieraiden kalojen mättäminen jokeen ei ole fiksua. Toivottavasti homma loppui tähän vuoteen.

seita kirjoitti...

Komea kuvasarja lintupienokaisista.

marliska kirjoitti...

Kaikki lapsukaiset ovat söpöjä.