tiistai 19. heinäkuuta 2016

Kummaa ja ei kummaa

 Joskus aina sattuu jotain erikoista luonnossa. Kupla perhosen peräpäässä.

 Mittariperhosia löytääkseni tarvitsee minun kiertää vain talo ympäri, ja samalla kertaa voi olla lepäilemässä montakin mittaria ikkunassa tai seinällä. Tässä suomittari. Olisi kiva saada kuvatuksi joskus sen kauniin keltaiset alasiivetkin.

 Leppäpirkkoja on Suomessakin valtavat määrät erilaisia ja monennäköisiä. Tällaista en ole ennen tavannut, onkohan ruutupirkko vai jokin muu. Ei ihme, ettei helposti osu näkökenttään. Se oli paljon pienempi kuin tavallinen leppäkerttu. Joita muuten pitkästä aikaa on tänä vuonna näkynyt paljonkin.

 Ajaessamme autolla halki Suomen autossa alkoi yhtäkkiä pongahdella jokin kaskas. Boing se hyppäsi ratille, boing seuraavaksi ikkunaan jne. Innostuin aikani kuluksi ottamaan siitä kuvaa, mikä ei ollutkaan yksinkertaista. Auton tärinässä ja teleputkella (ja elukka vain pari milliä kooltaan) sain kuitenkin tällaisen. Ajattelimme, että se on sylkikaskas, mutta netti osoitti, että erilaisia kaskaita tunnetaan yksistään Suomestakin melkein 400. Voi se siis olla jokin muukin kaskas.

 Ja eräänä päivänä mönki talon seinustaa pitkin tällainen mönkiäinen. Jonkin perhosen toukkahan sekin lie.

Uimarannalla rantasipi.

Tänään kanttarellimetsässä yhtäkkiä edessä oli linnunpoikanen. Onkohan jokin rastas, tai sitten ei.

Ei kommentteja: