maanantai 11. heinäkuuta 2016

Uusia perhosia

Nyt minäkin sen näin! Isonokkosperhonen paistatteli päivää talon seinustalla. Perhosbaari oli houkutellut sen pihaan.

Eräällä apilapellolla osui linssin eteen hohtosinisiipi. Sitä minulla ei vielä ollutkaan. Erittäin kapea ja selvärajainen juova kulkee siiven reunoissa.
Kävin uudemman kerran kokeilemassa, olisiko saman lajin naarastakin ollut kuvattavaksi, mutta ei ollut, oli joitain muita. Tämä on tuo äskeinen yksilö.

Vertailun vuoksi laitan samalta reissulta kangassinisiiven. Tosi paksu musta reunus, minusta mustempi kuin tavallisesti.
Ja nämä taas takaavat, että kangassinisiipiä on ensi vuonnakin.

isonokkosperhonen, hohtosinisiipi, kangassinisiipi

6 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Perhosbaari onkin jäänyt tänä kesänä laittamatta kun on ollut niin sadekelejä. Jospa sen tänään laittaisi esille. Hienot perhoskuvat sait! :)

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Excelente trabalho e belas fotografias.
Um abraço e boa semana.
Andarilhar

seita kirjoitti...

Hienot perhoskuvat. Eilen näin suolla luonnon perhosbaarin. Kurjenjalka oli houkutellut hopeatäpilä ja sinisiipiä paikalle.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Isonokkosperhonen! Ei olla vielä nähty, mutta toivottavasti vielä joskus nähdään.

Kirlah kirjoitti...

Tillariina: ongelmaksi on nyt muodostunut, että perhosbaari on aivan täynnä vuoroin ampiaisia, vuoroin mehiläisiä. Kimalaisetkin siellä välillä oleilevat. Perhoset eivät kerta kaikkiaan mahdu mihinkään. Häiveperhonen, amiraali ja tämä isonokkosperhonenkin ovat yrittäneet, mutta luovuttaneet. En tiedä, mitä tehdä.

Francisco: obrigada.

Seita: kurjenjalka tuntuu olevan hyvä perhosten houkutin, se houkuttelee monenlaisia perhosia. Pitää ilmeisesti alkaa tutkailla houkuttimiksi sopivia luonnonkasveja perhosbaarin sijaan.

Anne: kauan meni minullakin, ennen kuin sen näin. Monta vuotta ovat eteläisemmän Suomen ihmiset puhuneet, että niitä on pilvin pimein Suomessa vaeltajina. Vasta nyt onnistuin minäkin sen havaitsemaan.

Maija Kotilahti kirjoitti...

Oi kun hienoja! ☺️