perjantai 30. kesäkuuta 2017

Eivät arvostettuja

Liitumittari
Miten minusta tuntuu kuin ei olisi juurikaan perhosia. Eilen ja tänään en saanut oikein mitään saaliiksi. Sellaisetkin polut, joiden varrella on ollut runsaasti lentelijöitä, olivat nyt tyhjiä. Vai onko juuri nyt meneillään "perhostenvaihtopäivät". Alkukesän lentelijät lopettivat, keskikesän perhoset eivät ole vielä aloittaneetkaan. 
Mittariperhosia ei monikaan arvosta, joten laitan muutaman kesän mittaan muistikortille tallentuneen perhosen. Nämä kaksi ylintä ovat liitumittareita.
Liitumittari
Liitumittari näyttää kovasti pihlajaperhoselta, mutta olen oppinut erottamaan ne siitä, että liitumittarilla on valkoinen ruumis, pihlajaperhosella musta. Olen kuullut mainittavan liitumittaria myös opettajan nostalgiaperhoseksi.

Harmoraanumittari
Mäkikenttämittari
Ruskokaarimittari
Ruutumittari

Tämä ei ole mittari, vaan jokin koisa. On niin pahoin ötökkämäinen, mutta halusi tulla myös kuvattavaksi, joten olkoon tässä. Voisi olla keltaokakoisa, ihan varma en ole.

3 kommenttia:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Perhosia on ollut täällä meillä myös tosi vähän. Oletko nähnyt ritariperhosia? Vuosikausiin ei ole perhosia näkynyt, ainoastaan toukkia. Nyt ollaan nähty jo 2 ritariperhosta lentelemässä.

Kirlah kirjoitti...

Anne: Minulla on ollut vuosikausia kaksi perhoshaavetta saada kuvatuksi: auroraperhonen ja ritariperhonen. Tänä kesänä sain auroran, mutta en ole saanut vielä ritariperhosta. Mies näki ritariperhosen tänä kesänä pihassa, mutta ennen kuin minä ehdin paikalle, se oli jo poislentänyt. Mutta ei siis kerralla kaikkea hyvää. Täytyy vain odotella. En ole ritaria eläissäni edes nähnyt, saati kuvannut.

Kvilttaaja kirjoitti...

Etsivä löytää ja näytät löytäneen monta mielenkiintoista siivekästä. Kiitos, kun esittelet löydöksiäsi.