perjantai 13. heinäkuuta 2018

Useimmat rumia

Pellolla kuului toistuvasti huudahduksia.  Luulin, että siellä olisi haukka. Mutta olikin töyhtöhyypän poikanen. En tiedä, oliko emo jo jättänyt sen omin avuin selviytymään. Vähän väliä poikanen otti lentopyrähdyksiä, olisiko harjoitellut lentoa.
Mutta jestas miten se on ruma. Joissain kuvissa, missä suu on auki, loistaa se punaisena ja antaa vaikutelman, että poikanen on tapellut, kun suu näyttää vereltä ja naama kirjavan repaleinen.

Mutta sinitiaisen poikanen se vasta ruma on. Mustan silmän saanut ja kirjava ikään kuin selkäänsä saanut. Huomasin hämmästyksekseni, että vaikka pihalintuja olen kuvaillut aina silloin tällöin, en koskaan ollut älynnyt kuvata sinitiaisen poikasta. En arvannut sen olevan näin ruma.
 Ei ole kauneudella pilattu näppynaamainen lokinpoikanenkaan. Tämä on kovasti untuvainen eli tosi nuori. Yksikseen seilasi tosi kaukana aavalla järvellä. Sen huomasi vain siitä, että emo kaarteli vihaisena sen ja melojien yläpuolella.

Joku lokki on saanut poikasensa jo näin isoiksi. Kuin olisivat saaneet nyrkistä silmään nämäkin.

Västäräkin poikanen saa paistatella kauniissa kukkamaisemissa kalliolla. Itse se on suht siedettävän näköinen.
Pihassa kurkisteli uteliaana myös tällainen poikanen, melko soma kuitenkin. Mutta en nyt tiedä, kenen lapsi se on. Olisiko viitakerttusen poikanen. Viitakerttunen ainakin on näillä paikkeilla pesinyt. Voi se olla joku muukin.
Ei ole tässä poikasta, mutta onpahan kaksipäinen kuikka.

2 kommenttia:

World of Animals, Inc kirjoitti...

This wildlife is amazing, it is incredible that you were able to capture these moments. Thanks for the share, hope you have a wonderful rest of your week. Keep up the posts.
World of Animals

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Ihania pikkuisia, vaikka eivät näöllä koreile;-) Meidän lintutietäjä sanoi poikasta sirittäjäksi.Oletko kuullut kännykkään ladattavasta merlin bird ID by cornell lab of ornithology sovellutuksesta? Sovellutus tunnistaa kuvasta linnut. Siinä on myös ääniä ja samalla lintukirja.