maanantai 20. toukokuuta 2019

Eksoottisia

afrikanjassana
Muutaman päivän matka Wieniin ei tuottanut luonnonlintuja. Matka oli vierailu tuttavia tapaamaan, eikä siitä voinut liueta omille teilleen. Luonnon lintuja olisi pitänyt mennä tarkkailemaan melko kauas kaupungista. Schönbrunnin puistossa on eläintarha, jossa on myös lintutalo. Paikassa on eksoottisia sekä vähemmän eksoottisia siivekkäitä.  Minulta jäi moni lintu näkemättä, eivät kaikki ole heti tuomassa itseään esille kuten vaikkapa nämä afrikanjassanat. Tulivat juoksujalkaa lähelle, kun näkivät ihmisiä.
etelänkalkkunasarvekas

harjalintu

kuubansirkkunen

mehiläissyöjä

merops bullockoides
Tämän suomenkielinen nimi on jokimehiläissyöjä. Linnut kisailivat keskenään, koiras yritti parittelemaan, mutta naaras livahti aina karkuun. Esittikö vaikeasti saavutettavaa vai eikö muuten välittänyt.

sininiskahiiro
Ei ole kuvaaminen helppoa eläintarhassakaan, sillä ulkona linnut ovat häkin sisällä ja kuvaan tulee aina häkin silmukoita. Sisällä puolestaan oli niin kuuma ja kostea, että linssi höyrystyi ja kuvat siksi sumeita.

Vähemmän eksoottisia oli mm. tavi. En tiedä, miten se yhtäkkiä oli siellä harjalintujen kanssa, olisiko ollut alun perin loukkaantunut ja tuotu tarhaan toipumaan.
Kunhan saan jotain tolkkua kuviini, saatan laittaa tänne vielä muitakin Schönbrunnin lintuja.

1 kommentti:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Vau, minkälaisia lintuja! Ihan erilaisia, kuin täällä.