torstai 4. syyskuuta 2014

Pakoon

Menin  eräänä päivänä taas katsomaan, olisiko yhdellä pienellä lammella tänä syksynä vesilintuja. Taaskin olin niin hölmö, että en kävellyt puskien suojassa paikalle, vaan suoraan aukkopaikasta. Voi, siinä ihan hollilla oli sorsia, jotka heti lähtivät lentoon.
 Eikä hölmöyteni tähän loppunut. Luulin niiden olevan ainoita lintuja lammella ja kävelin muina miehinä, kunnes huomasin, että siellähän uiskentelee haapana. Äkkiä kuva, mutta eihän lintu enää jäänyt odottamaan.
Hölmöyteni vain jatkui. Vieläkin kävelin muina miehinä paikalle, kunnes havaitsin, että minua tuijottaa vielä yksi haapana.
Olin tietysti vihollisen näköinen, eikä tämäkään jäänyt odottelemaan lähestymistäni.
 Siitä sekin pongahti ilmaan.
 Ja minä en saa niistä koskaan kuin pakenemiskuvia. Ja ihan omaa syytäni.
Sinne ne siirtyivät taas lammen toiseen päähän sorsien ja iänikuista kehää kiertävän yksinäisen telkän kanssa. Tietänevät, että ihmiset eivät lammen siihen päähän pääse.

Lammen reunalle on syntynyt oikein polku ja paikalle on ilmestynyt nurin päin oleva iso ämpäri. Luulen, että siinä on joku muukin yrittänyt kytätä kuvien saamista. Minulla vain ei koskaan hermot kestä istua kuin viisi minuuttia kerrallaan. Nyt ei olisi enää kannattanut jäädäkään, sillä eivät ne pitkään toviin olisi tulleet, kun kerran olin ne säikyttänyt.

haapana

3 kommenttia:

Taina T kirjoitti...

juuri noin käy minullekkin kun rymistelen paikalle. No aina voi oppia uutta. Kauniit syksyiset sävyt kuvissasi. Ja tuo panneri on upea

Töyhtötintti kirjoitti...

Kirlah,
tuo toiseksi viimeinen kuva on, mielestäni, aivan superhieno.

Kirlah kirjoitti...

Taina T: kiitos, nyt on sattunut vihreää kivasti taustalle. Siinä ei yleensä ehdi ajatella, mitä tulee taustalle, kun linnun näkee.
Enkä minä muuten taida ikinä oppia, että lintuja pitää olla kuvaamassa tuntikausia paikallaan:)

Töyhtötintti: on se minustakin aika kiva. Minä tykkäisin eniten tuosta kuvasta, jossa se on juuri suunnittelemassa ilmaan nousemista, mikäli ei eteen olisi sattunut taas jotain puskaa sun muuta puunrungon varjostusta taustaksi, joka just pahasti osuu linnun kohdalle.