lauantai 18. heinäkuuta 2015

Härkälinnun yritykset

Kun alkukesästä pienellä lammella oli kaikkien lintujen pesinnät menneet mönkään, menin tässä kerran katsomaan, olisiko siellä minkäänlaista elämää.  Silloin näin ihmeekseni härkälinnun pesällä, sillä oli kolmas yritys saada poikasia.
Tänään menin uudestaan katsomaan, onko tapahtunut mitään ja minua kohtasi yllä oleva näky.
Molemmat linnut kuorsasivat keskellä lampea sikiunessa. Olin kovin pettynyt, että ei sitten olekaan kai tapahtunut perheenlisäystä.
Sitten yhtäkkiä kuin taikaiskusta linnut aktivoituivat ja menivät sinne, jossa olin hiljattain nähnyt haudontayritystä. Linnut taittelivat vähän korsia ja veivät pesään ja luulin niiden yrittävän taas tehdä uutta pesää. Kovin laiskaa oli kuitenkin korsien kanto.
 Nyt koneelta katsoessani minusta vähän näyttäisi kuin pesässä olisi sittenkin ihan pieniä poikasia, yhtä harmaita kuin linnutkin. Olisivatko kuitenkin onnistuneet ja nyt kävivät vain vähän katsomassa, että kaikki on kunnossa.
Pikaisen pesälläkäynnin jälkeen toinen alkoi ankaran peseytymisrituaalin.
 Siinä kyllä vesi roiskui. Ihme, jos ei puhdasta tule.


Vain toinen peseytyi. Taisi olla naispuolinen ;) Toinen tyytyi sivustakatsojaksi.
Poislähtiessäni molemmat jäivät sinne taas torkkumaan. Pakko mennä jonkin ajan kuluttua katsomaan, oliko niillä poikasia vai muutenko vain korsia kantelivat ja pesää kohentelivat.


härkälintu

4 kommenttia:

Töyhtötintti kirjoitti...

Mainio kuvasarja.

Anu

Stalkkeri kirjoitti...

Minäkin näin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni härkälinnun!

Kirlah kirjoitti...

Töyhtötintti: kiitos.

Stalkkeri: onneksi olkoon. Ensimmäisestä bongauksesta se lähtee siihenkin lintuun tutustuminen.

seita kirjoitti...

Onpa hienot tilannekuvat. Muutama vuosi sitten nähtiin härkälintu kun olin kolmivuotiaan kanssa soutamassa. Hän ei osannut sanoa sen nimeä ihan oikein ja siitä lähtien se on meillä mainittu nimellä "hääkälintu"