maanantai 13. heinäkuuta 2015

Niityllä tavattuja


 Minä olen kummallinen kuvaaja. En näe kerralla kaikkea. Vasta rauhassa koneen ääressä istuessani huomasin tästäkin kuvasta, että kuvaan on tullut kaunis "tyttökukka" helmet kaulassa. Mikähän tällainenkin kasvi lienee. Perhosen olen tulkinnut viitamittariksi.
 Koivuvyömittari oli luonnossa tosi kaunis, mutta valotuksen kanssa ottelu on tuottanut vain tällaisen kuvan.
 Tämä ei ole mikään mittariperhonen enkä tiedä onko perhonen ollenkaan. Kirjassa oli paljon tällaisia ja ne kuuluivat lasisiipisiin. Mutta perhosten peräpäässä ei kellään ollut punaista eikä peräpää ollut näin terävä kirjan kuvien perhosilla. Joten saattaa kuuluakin pistiäisiin.
Oliivikiiltoyökkönen on helppo tunnistaa.
Ruutumittari.


Mitä ilmeisimmin luumumittarin vaalea versio.


Luumumittarin keltainen yksilö.

Ihmeellinen eläjä tämäkin. Voisi olla vaikka viuhka. Kohtuullisella vaivalla en saanut sille nimeä, mutta olkoon tässä näytillä ihme kärsänsä takia.

viitamittari, koivuvyömittari, oliivikiiltoyökkönen, ruutumittari, luumumittari

7 kommenttia:

Tuula Laakso kirjoitti...

Mielnkiintoisia bongauksia, näistä ei hevin kuvia edes saa ja olet onnistunut siinäkin. ;)

Tillariina K. kirjoitti...

Kolmas ötökkä on skorpionikorento ja sain siitä tänään kuvan "pistimen" kanssa! Kivojahan tuollaiset yllätykset ovat, että kotona vasta huomaa mitä kaikkea kuvaan tulikaan!

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kiva katsella näitä perhoskuvia. Hyviä otoksia olet onnistunut saamaan.

Kirlah kirjoitti...

Tuula Laakso: monet asettuvat lepäämään jonkin lehden alapinnalle. Sellaisesta ei ainakaan mitään kuvaa saa. Enkä minä kaikkia edes näekään, monet ovat hämmästyttävän pieniä. Itse asiassa suurimman osan elämääni olen kulkenut näkemättä noita kaikkia ollenkaan.

Tillariina: kiitos kovasti, enpä ollut ennen kuullut tuollaisesta.

Anneli: kiitos. Monet tosi pienetkin ovat hämmästyttävän kauniita.

Kvilttaaja kirjoitti...

Punapyrstöinen näytti heti korennolta ja meinasin jo laitta korentomiehelle tunnistettavaksi. Tillariinan tunnistus taitaa osua oikeaan. Mielenkiintoisia kohteita olet löytänyt vaikka perhosia on kovin vähän tänä vuonna. Noin onnistuneita kuvai on kiva katsella.

Kirlah kirjoitti...

Kvilttaaja: näitä on tullut kuvatuksi, kun "oikeita" perhosia ei niin paljoa ole. Tarkoitan siis niitä kauniita isoja päiväperhosia. Sitä paitsi minulla on jo aika paljon tavallisimmista kuvia, joten on täytynyt tutkailla heinikkoa vähän tarkemmin - ja sieltähän on löytynyt hämmästyttävän paljon kaikkea uutta ja kivaa.

Töyhtötintti kirjoitti...

Tuo ylin kuva on suosikkini näistä. Kaunis ja herkkä kuva - pieni valkoinen kukka tekee siinä oman osuutensa.

Anu