sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Pihaan tulleita

 Tänä aamuna menin ulos katsomaan, jos vihdoinkin näkisin, onko tullut pesimälintuja pihaan. Ainakin jossain pöntössä istuu jo sinitiainen. Ja ilahduin, että kirjosieppokin katselee vuorotellen kahta pönttöä, vaikka minusta toisessa on jo talitiainen.
Kirjosieppo vetää oikein sydämensä pohjasta aarioita omenapuissa. Olin jo ehtinyt olla huolissani, että tänä kesänä ei kirjosieppoja näkyisikään. On vähän myöhässä muihin kesiin verrattuna.

Vaahteraan tuli silmuja tutkimaan hiljainen pajulintu.

 Räkättirastas on minusta niin kaunis lintu, vaikka pitää rumaa ääntä.

 Vihervarpunen männyssä ja kuusessa.
Tuon vajaan tunnin ulkonaistuksimisen aikan ehti pihassa käydä vaikka kuinka paljon erilaisia lintuja aina sorsaa ja lokkia myöden. Punavarpusenkin äänen kuulin eka kertaa tänä keväänä, mutta en saanut silmiini.

8 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Kauniita kesäisiä kuvia =). Pihassa on mukava seurava luonnon kevään kulkua ja lintuja.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Teillä käy kivoja lintuja pihapiirissä:-) Punavarpunenkin! Olisi kiva joskus nähdä lintu. Kirjosieppo asustaa meilläkin yhdessä pöntössä. Punarinta on taas tehnyt johonkin pesän. Olisi kiva tietää missä, ettei tule vahingossa tallottua. Sillä on ollut vuorenkilpien joukossa, ja pensasaidan välissä maassa pesä muina vuosina.
Teillä näyttää ihanan kesäiselle.

Sirpa kirjoitti...

Hienot kuvat pihapiirin lintusista!
Hauska tuo viimeinen, sen korkeamlta ei huilipaikkaa saa:)

Kvilttaaja kirjoitti...

Ihanat linnut pihapiirissäsi. Kai pidät lintupäiväkirjaa? Räkätit pitävät pahalla metelillään varikset ja harakat loitolla ja suojelevat niin pienempiä lintuja.

Anu kirjoitti...

Kiva kuvasarja! Meilläkin kirjosieppo on käynyt joka pöntöllä jatkuvasti. En tiedä vielä, saiko se häädettyä muut pesijät, vai menikö pesimään pönttöön, joka oli vielä tyhjänä.

seita kirjoitti...

Mukavia pihavieraita seurattavaksi ja kuunneltaviksi.

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Belas fotografias.
Um abraço e boa semana.

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kovasti kivoista kommenteista.
Kvilttaajalle vielä: Pidän vain sellaista lintupäiväkirjaa, että jos käyn jollain lenkillä eli "linturetkellä", saatan merkitä muistiin kaikki näkemäni linnut. Ja jos näen jonkun ihmeellisen ja oudon tai erikoisen, sen merkitsen muistiin. Tämä blogikin on eräänlainen päiväkirja itselleni.