perjantai 20. toukokuuta 2016

Lintuja ja perhosia

 Leppälintu tuli eteeni yllättäen ja pyytämättä metsäpolulla. Niitä oli itse asiassa kaksikin. (Valotus vain ei ole osunut taaskaan kohdalleen).

Samoin harmaasieppo eräässä pihapiirissä. Tällaisista linnuista minä tykkään, jotka tulevat uteliaina ihmettelemään kulkijaa. Päin vastoin kuin ne ryteikköjen kerttuset, jotka lurittelevat kaiken päivää, mutta ei vain tule kukaan näytille.

Perhosiakin on mukavasti. Mutta mittariperhosiakin olen vuosien varrella kuvannut jo melkoisesti, joten usein tulee ajatuksiin, että höh, sehän on vain tuo. Tämä metsämittarikoiras on julmasarvinen ja rumakin minusta.

 Metsämittarinaaras on kauniimpi eikä sillä ole sellaisia sulkasarvia kuin koiraalla.

Sitruunaperhoselle kävi köpelösti. Se oli tarrautunut mustikankukkaan ja yhtäkkiä kukka irtosi kannastaan, ja perhonen tipahti kanervikkoon. Hetken aikaa meni ennen kuin se hoksasi, että sieltä on noustava ylös.  Vähän oli hämmästyksestä pökerryksissä.

Tätä olen arvuutellut pilkkuharmomittariksi. Toinen ehdokas olisi ollut laikkuharmomittari. Jos joku tietää paremmin, olen kiitollinen.

3 kommenttia:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Sinulla on ollut hieno päivä tänään. Yllättäen esiin tulevat linnut ja eläimet ovat kivoja.

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Hyviä havaintoja olet saanut tälle päivälle. Mittarit eivät niinkään häikäise värikkyydellään, mutta ovat hyvinkin kauniita.

Kirlah kirjoitti...

Kiitos.
Päivälenkin viehättävyys on juuri siinä, että koskaan ei etukäteen tiedä, mitä eteen tulee.