tiistai 3. toukokuuta 2016

Kurnutus käynnissä

 Eräänä päivänä luontopolkua kävellessäni kuulin yhtäkkiä tasaista hurinaa. Mitä? Onko siellä peräti kehrääjä, eihän se ole mahdollista. No ei ollutkaan. Metsässä olikin oja, ja sen vedenpinnalla sammakonkutua siellä täällä, ja sammakot kurnuttivat kuin joku olisi kehrännyt rukkia. Tässäkin taitaa olla kaksi päällekkäin.
Eräässä toisessa paikassa niitä uiskenteli järven ruoikkoisella reunalla, ja tietysti kova kurnutus käynnissä. Vasta koneelta huomasin, että yhdellä on jotain ihme ruskeaa suupielessä, jossain kuvassa se on sammakon sivulla. En ole keksinyt mokomalle möykylle selitystä.

sammakko

6 kommenttia:

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Belos momentos fotográficos.
Um abraço e boa semana.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Hienot sammakko kuvat:-) Sammakot pitävät nyt aikamoista mekkalaa. Pimeässä voisi alkaa hirvittämään, jos ei tietäisi mistä ääni tulee. Ps. Oletko nähnyt jo kerttusia?

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Hyvät sammakkokuvat! Olen koittanut katsella sillä silmällä, mutta yhtään sammakkoa en ole vielä nähnyt. Eikä kyllä ole tietoa, mistä niitä lähtisin etsimäänkään :)

Kvilttaaja kirjoitti...

Sammakon kutu kuuluu kevääseen. En ole tainut nähdä sammakoita vuosiin. HIenoa, että löysit niitä.

Kirlah kirjoitti...

En oikein osaa sanoa, onko pusikoissa kerttusia vai mitä muuta. Jotain ääniä sieltä aina kuuluu, mutta kun en tunne ääniä, on linnun tunnistaminenkin ihan arpapeliä. Jonkin pikkulinnun olen kuvannutkin, mutta lienee pajulintu tai sen tapainen.

Sammakoita täällä on vähän kaikkialla. Vähän väliä niihin törmää. Tässäkin toimii luonnonlaki: Se mitä ei nimenomaan etsi, tulee vastaan joka paikassa.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Hienoja sammakkokuvia! Enpä ole kuullut sammakon kurnutuksia vuosikausiin.