lauantai 14. toukokuuta 2016

Uusia itselleni

Laitan vielä itselleni muistiin kuvakavalkadin muutamista Siipyyssä nähdyistä linnuista, jotka ovat itselleni uusia tuttavuuksia tai muuten vaikeasti kuvattavissa. Heinätavi, ihan uusi tuttavuus. Sitä paitsi harvinainenkin, kirjan mukaan vain 2500 paria, kun esim. taveja tai sinisorsia kumpiakin on n. 200 000 paria.

Kiuru on lapsuudesta tuttu laajoilta pelloilta. Mutta täällä nykyisellä kotipaikalla kun ei ole juuri muuta kuin vettä ja metsää, on kiuru ylen harvinainen. Tämä on itselleni ensimmäinen edes jonkinlainen kuva kiurusta, joka laulaa livertää ilmassa paikallaan.

 Kivitasku ei liioin tahdo asettua minulle linssin eteen.

Lapasorsa. 

 Metsäkirvinen. Ei ole oikeastaan uusi tuttavuus, mutta asettui sopivasti nenän eteen.

 Peltosirkku. Uusi laji, eli joku sanoisi, että olen siitäkin saanut nyt eliksen.

 Kaukoputkella katsottuna sekin oli niin tosi kaunis väreiltään. Mutta kun minä en jaksa raahata jalustaa sekä kameraa, tärisee käsi ja tärisee lintu, joten niin kovin epäselvää on. Siksi laitan vielä ylivalotuksellakin kuvatun linnun, josta näkyy noita värejä.

 Pikkukuovi.

 Pensastasku. Sekin laajojen peltoaukeiden lintu.

 Ristisorsa. Taitaa siitä vissiin minulla jo kuvakin olla, mutta niin harvoin näkee lintua.


Pikkulokki. En ole ennen tavannut. Koko pää musta ja siivenalustat mustat. Näitä oli iso liuta pari päivää merenlahdessa, mutta sitten muuttivat pohjoiseen päin. En päässyt lähemmäksi kuvaamaan.

6 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Heinoja bongauksia. Lapasorsapariskunnan näin tänään Espoossa Maarin tornista. En saanut huippukuvia, kun olivat vähän kaukana. Heinätavin näin viime vuonna, kovin on harvinainen. Hieno kuva ristisorsasta. Koko kirjo näkyy.

Kirsti kirjoitti...

Hienoja kuvia ♥

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Voi miten upeita lintuja olet nähnyt! Pikkulokin ääni on tosi kiva:-) Hyvää viikonloppua.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Oletpa nähnyt paljon lintuja. Hienot kuvat. Tuo lapasorsa on kaunis. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Anu kirjoitti...

Onneksi olkoon eliksistä ja linnuista, joita et kotiseudullasi näe! Ristisorsa on minun suosikkilintujani. Peltosirkkukantakin on romahtanut ja laskee hälyyttävästi koko ajan - syynä Välimerenkeittiö: ranskalaiset vallankin pyydystävät niitä kulinaristisiin nautintoihinsa.
(Tuo peltotasku taitaa olla pensastasku...)

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kommenteista.

Ja kiitos Anulle korjauksesta, olen nyt korjannut tekstiin. Jo aiemmin huomasin itsekin jossain muussa yhteydessä kirjoittaneeni väärin, mutta tänne oli vielä jäänyt virhe. Olen erittäin kiitollinen, että virheet tulevat korjatuiksi.