sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pakkasessa kärvisteleviä

Vaikka ei ole kuin -20 astetta, ovat linnut kovin viluisen näköisiä ja yrittävät kärvistellä paikoillaan höyhenet pörrössä.

Ruokintamökki on laitettu niin varjoisaan paikkaan, että ei viitsi edes yrittää kuvata niitä harmaita ja mustia kuvia. Ruokintapaikka siirretään näkyvämmälle paikalle heti, kunhan puunkaatajat tulevat kaatamaan puutarhassa olevat valtavat tammet. Ne on pakko kaataa, sillä ne eivät ole enää kunnollisia. 

talitiainen, sinitiainen, viherpeippo

8 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Meillä ruokintapaikalle paistaa aamu- ja ilta-aurinko. Aamulla mä nukun ja illalla varjot ovat kovat, eikä se valo yllä ihan koko paikkaan. Harmi homma, mutta paraatipaikalle ei voi laittaa kun siinä on mun isoin perennapenkki. Tosin ollaan me ensi talveksi ajateltu yhtä ruokintapaikkaa sinnekkin, saa nyt nähdä.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kauniit kuvat. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Oliko tinttien kanssa puussa viherpeippoja? Meillä käy ajoittain paljon viherpeippoja ruokinnalla. Tämän päivän kiva havainto oli kaksi vihervarpusta. Pihassa olevassa riistakamerassa, näkyy kun pupu rouskuttaa yöllä kauralyhdettä.

seita kirjoitti...

Raikkaita talvipäivän kuvia. Tintit varmaan pärjäävät paremmin kovissa pakkasissa, mutta entä ne muut pikkulinnut jotka lauhan sään houkuttelemina eivät ole lähteneet muuttomatkalle.

Kirlah kirjoitti...

Tillariina: Nyt valokuvauksen myötä olen tullut huomaamaan, että vaikka omassa pihassa olisi kuinka valoisia kohtia, joihin normaalisti aurinko hyvin pääsisi paistamaan, aurinko onkin kaiken päivää niin matalalla, että tuntuu kuin koko piha olisi vain varjossa. Vain pihapuiden latvoihin saattaa aurinko vähän keskipäivällä loistaa.

Anneli: Kiitos. Hyvää alkavaa viikkoa!

Anne: Tuossa alimmassa kuvassakin sattuu olemaan ylin lintu viherpeippo. Ruokinnalla on nykyään eniten talitiaisia, sinitiaisia, viherpeippoja ja pikkuvarpusia sekä tikkoja.

Seita: Sepä se.
Olemme seuranneet koko syksyn, miten yksi mustarastas on jäänyt Suomeen värjöttelemään. Aina kun tikka lentää talipötkölle, mustarastas syöksyy kuusiaidan sisältä pötkön alapuolelle nokkimaan niitä, mitä tikan jäljiltä tippuu maahan. Saa nähdä, selviääkö talven yli, ainakin eilen oli vielä hengissä.

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Excelente trabalho e belas fotografias.
Um abraço e boa semana.

Anu kirjoitti...

Aurinkoisia talvikuvia :)

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Vilu näkyy linnuilla todella olevan. Kauniita kuvia.
Olisipa oma lintulauta, mutta täytyy tyytyä rannalta löytyvään ruokintapaikkaan. Eikä sinnekään oikein aurinko pääse paistamaan, on niin pensaitten suojassa.