sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Sainpas tällaisenkin

 Kotimaan lintukuvien puutteessa tässä vielä Espanjasta merimetso. Voi sanoa, että sekin oli itselleni uusi laji. Olen Espoossa joskus nähnyt sellaisia kaukana lentävän, mutten ole saanut kuvia, joten iloitsen nyt näistä. Tämän pylvään päällä kävi useakin yksilö leyhyttämässä siipiään, mutta vähänkin lähemmäksi päästyäni ottivat heti asennon.
 Opin senkin, että merimetson yksi tyypillisistä asennoista on seistä siipiään kuivatellen. Vai olisiko tässä mahdollisesti kyse viilentämisestä.
Nämä kaikki mustat ovat merimetsoja lokkien seassa.
Teimme Malagan satamasta pienen tunnin kestävän laivaristeilyn. Risteily ei muuten ollut hääppönen, mutta kokemus oli sekin, että kaikki satama-alueen paikat olivat täynnä lintuja. Merimetsoja rivissä ja koko meri täysin tyynenä (kerrankin), tasaisena mattona kelluvista lokeista. Lokkeja, lokkeja, lokkeja... -Niistä joskus toiste lisää.
Kuvat merellä eivät onnistuneet. Meren yllä leijui harmaa utu, mikä sekin oli jotenkin taianomaista ja viehättävää, mutta minun kamerataidoilleni utopistisen vaikea.

merimetso

7 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

On se komea lintu! Hienot kuvat!

Kvilttaaja kirjoitti...

Merimetso näyttää ihan hyvältä - Espanjassa. Syksyllä niitä näkyi päivittän Espoon Laajalahdella. Niitä oli kymmeniä pienen karikon päällä, mutta ne olivat liian kaukana kunnon kuvan kannalta.

Katinka kirjoitti...

Hienoja kuvia mierimetsosta. Luontodokumetti Selkämeri kertoi merimetsosta ja siellä sanottiin, että se nimen omaan kuvattelee kun on siivet levällää. Vaan voipa hyvin olla, että tuo myös viilentää kun ollaan kuumassa maassa =D. Merellä merimetsoja näkee paljon.

Stalkkeri kirjoitti...

Merimetso on komea lintu. Itse olen nähnyt niitä vain ruotsinlaivan ikkunan läpi, todella iso parvi olin pienenpienellä saarella lehdettömien puiden oksilla istuskelemassa. Yritin ottaa kuvan, mutta ei siitä mitään tullut, kun laivan ikkuna oli niin kertakaikkisen likainen, enkä olisi mitenkään ehtinyt juosta ulos kannelle kuvaamaan. No, eiköhän se merimetson kuvaaminen onnistu minultakin vielä jonain päivänä. Siihen asti pitää vain tyytyä nauttimaan muiden otoksista.

Anu kirjoitti...

Upeita, upeita kuvia!
Lokkien seassa voi olla etelänharmaalokkeja, idänpikkuliitäjiä ja riuttatiiroja…

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Belas fotografias.
Um abraço e um bom 2016.

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Komea oli lintu ja hämmästyttävän lähelle kuitenkin pääsin, ennen kuin merimetsolta hermot pettivät. Mutta siellä kulki kaiken aikaa ulkoilijoita, ovat kai tottuneet ihmisiin.